instagram profil koji pruža podršku svim majkama koje ne doje

@ne.adaptirana.mama novi je Instagram profil nastao iz osobnog iskustva jedne majke i njezine vlastite potrebe za mjestom gdje će moći dijeliti svoje iskustvo nedojenja bez osuđivanja.

Iza profila @ne.adaptirana.mama krije se jedna mama koja voli puno učiti o svemu čega se primi u životu, pa tako i o hranjenju beba adaptiranim mlijekom. I sama je, kako ona kaže,  bila jedna od onih trudnica koje su odbijale kupiti bočice za svaki slučaj jer je bila uvjerena da će dojiti bez problema, a onda ju je stvarni život opalio po glavi. “Odjednom sam shvatila da moram nešto poduzeti da mi beba ne gubi na kilaži i još važnije, da se ja psihički sredim, a nisam imala pojma kako to, što je još gore, nisam znala gdje pronaći te informacije.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @ne.adaptirana.mama

Upravo je iz tog razloga odlučila otvoriti profil. “Na početku moje priče, nedostajalo mi je mjesto gdje bih mogla otići i brzinski pročitati sve što me zanima – koje mlijeko kupiti, koje bočice, kako uopće hraniti bebu na bočicu, itd. Odlučila sam sve to sažeti na jednom mjestu i olakšati mamama što je više moguće.”

Profil @ne.adaptirana.mama zamišljen je kao mjesto bez predrasuda prema ikome, mjesto gdje možeš doći ako ti je potrebna informacija, podrška ili jednostavno rame za plakanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @ne.adaptirana.mama

“Svi znamo da je postpartum težak, a mamama koje su željele dojiti, a nisu uspjele, to može biti posebno osjetljiv period. Nakon toliko vremena, i danas se sjećam koliko me svaki “Jel dojiš?” zakucao o pod. Voljela bih kad bismo svi skupa osvijestili da svaka mama radi najbolje za svoju bebu, sebe i čitavu obitelj i dok god uz sebe ima veselu i zdravu bebu, nitko nema pravo osuđivati njene izbore.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @ne.adaptirana.mama

“Jako mi je drago što se u kratkom roku na profilu stvorila zajednica žena koje se međusobno podržavaju, spremne su učiti i dijeliti sve što su naučile. Nadam se da ćemo skupa i dalje rasti i širiti pozitivu i znanje gdje god stignemo.”

Fotografija: unsplash.com

majke ne doje iz različitih razloga – vrijeme je da ih prestanemo osuđivati!