žene u poduzetništvu – dva besplatna programa koja će vas inspirirati i motivirati!

žene u poduzetništvu

Okružite se ženama koje vas razumiju i motiviraju na usvajanje novih navika.

Kad sam prije nešto više od dvije godine pokrenula Be your own boss Facebook grupu za žene poduzetnice i one koje to jednom žele postati, nisam ni sanjala u što će se to pretvoriti. Iza nas je već pet besplatnih mentorskih programa, stotine konzultacija, radionica, predavanja, mastermind grupe, projekti…. Kad ovako pišem, stvarno zvuči ‘wow’, zar ne? I je wow!

Ulazak u poduzetništvo traži razvijanje niz novih vještina s kojima se mnoge od vas nisu ranije susretale. Pronaći ćemo se u raznim situacijama u kojima ćemo biti prisiljene izaći iz zone komfora da bi mogle dalje rasti. Osjećat ćemo se same, htjeti ćemo odustati i ponekad će nam se činiti da nas baš nitko ne razumije i podržava.
Upravo zato je bitno okružiti se ženama koje prolaze isto što i mi. Koje imaju iste probleme, prepreke, moraju popuniti iste porezne obrasce, moraju razmišljati o društvenim mrežama, PR tekstovima, prodaji, promociji… Ženama koje nas razumiju jer idu istim putem kojim idemo i mi. Moć takve zajednice je nešto neopisivo!

Mogla bih o ovim temama tipkati i pričati satima, ali danas nisam ovdje da vam pišem o tome. Danas vam želim predstaviti dva projekta na koja sam izuzetno ponosna. Da vas najprije pitam nešto:

Sjećate se onih ciljeva i novih navika koje ste donijeli na početku godine? Pa kako ide? Još gurate ili ste odavno odustali? Ja se svojih više ni ne sjećam…

Volim isprobavati nove navike, volim razmišljati o ciljevima, ali kad napokon krenem u neku novu priču, brzo mi se izgubi fokus i nikako nisam znala kako to promijeniti. Osjećala sam se kao ‘loser’ jer nemam samokontrolu i onda upadala u začarani krug ljutnje na sebe zbog odustajanja.

Nedavno sam počela opet čitati knjigu koju rado preporučam (i poklanjam) svima, a to je James Clear – Atomske navike. Knjiga  je puna korisnih primjera i ‘aha momenata’ koje zapravo već i sami znamo, ali nekad nam se kockice bolje poslože kad to kaže netko drugi.

Peer Mastermind

U jednom poglavlju knjige James Clear piše kako je za uspješno usvajanje svake nove navike ili dolaska do cilja bitno imati ‘accountability partnera’. Čitajući to i ja sam doživjela ‘aha moment’ i odlučila pokrenuti upravo takav projekt spajanja partnera s istim ciljevima u Be your own boss Facebook grupi.
I nisam čekala sljedeći dan da se predomislim i počnem razmišljati zašto ipak ne. Krenula sam i već isti dan objavila početak prijava! Dosad sam spojila partnerice koje žele pokrenuti podcast, pisati blog, redovito vježbati, pokrenuti Instagram… Ma sve i svašta!

Ako ste i vi zapeli negdje na putu “želim, ali ne mogu sama”, prijavite se i pričekajte da vam pronađem idealnu partnericu.

Zvuči vam zanimljivo?

Business Besties

Pričekajte samo da vam ispričam malo o drugom projektu koji se zove ‘Business Besties’. Ideja za ovo mi je sinula još prošle godine, i kao sa svim ostalim idejama, jedva sam čekala da je podijelim s članicama grupe. Reakcije su bile odlične i do sada je preko 150 žena već dobilo svog Business Bestija.

Projekt “Business Besties” namijenjen je ženama poduzetnicama koje uglavnom rade same i potreban im je netko s kim će se čuti na redovnoj bazi, netko s kim će moći brainstormati, netko kome će se moći požaliti, ali i pohvaliti, dijeliti nove poslovne ideje i planove…

Da se opet sama ne hvalim, pročitajte komentare članica:

„Moram podijeliti svoje oduševljenje i zahvalnost Business Besties programom. To je nešto najbolje za nas poduzetnice koje radimo same i nemamo u uredu kolegicu s kojom komunicirati o svom poslu i poduzetničkom putu. S mojom business bestie čujem se često, da li putem poruka ili telefonski, a kad se čujemo telefonski uvijek je to kao pola sata, a na kraju pričamo dva sata. Međusobno razmjenjujemo poslovne ideje, planove, uspjehe kao i svakodnevne izazove, nedoumice i slično. Budući da se bavimo istim poslom dobro se razumijemo i znamo jedna drugu savjetovati.  Najbolje od svega jest da smo jedna drugoj najveća podrška i po potrebi noga u dupe.“

„Tvoj spoj mene i moje business bestie nešto je najbolje što mi se u zadnje vrijeme dogodilo. Ne samo da se guramo, nego ćemo uskoro početi i poslovno surađivati kroz Udrugu, a možda s vremenom i van nje. Ugodno s korisnim. To se jednostavno moralo tako odigrati, a ti si bila glavni sudac.“

„Ovim putem želim OPET pohvaliti projekt Business Besties, koji me po drugi put spojio s fenomenalnom osobom s istim ciljevima i dao mi nevjerojatan vjetar u leđa. Nikada nisam bila bliže ostvarenju svog cilja kao sada, a sve zahvaljujući mojoj BB. Od svih edukacija, programa, projekata, koje sam u životu pohađala, projekt Business Besties je nešto najbolje ikada! Ne samo da pomaže u pokretanju poslova, već spaja ljude i stvara nova prijateljstva.“

Je li ovo dosta da vas potaknem da se i vi prijavite?

Pružimo sami sebi bolju šansu za uspjeh i hodajmo zajedno!
Sve je lakše uz podršku, zar ne?

Foto: unsplash.com

besplatni mentorski program za žene poduzetnice! – SUPERMAME