dvije primalje osmislile priručnik za sve buduće i novopečene majke

Priručnik za trudnice, rodilje i babinjače.

Tea Mikelec Milić i Ivana Vlahović, dvije mlade primalje, odlučile su, uz mnogo ljubavi i strpljenja, razdoblje trudnoće, poroda i babinja približiti laicima kroz priručnik u kojem se nalaze brojne korisne preporuke.

Ideja o priručniku počela se razvijati već na pripravničkom stažu pri prvim porodima i iskustvima u struci gdje se mnogo puta pokazala potreba za dodatnom edukacijom majki. Kratica TRB predstavlja Trudnice, rodilje i babinjače kojima je ovaj priručnik i namijenjen. “Ta nam kratica nosi i emocionalno značenje jer nas vodi u srednjoškolske dane kada nam je upravo ta kratica predstavljala predmet Zdravstvena njega trudnica, rodilja i babinjača i odatle je i nastala ideja za naziv.”, otkrile su nam Tea i Ivana.

Za početak, iz ovoga priručnika možete naučiti kako izračunati termin poroda, a nakon toga će vas Tea i Ivana provesti kroz svaki tjedan trudnoće i obvezne preglede te laboratorijske obrade. Približit će vam što vas očekuje na porođaju i koji su uvjeti u rodilištima u Hrvatskoj. Objasnit će tehnike disanja i masažu te razne metode smanjivanja bolova pri trudovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli trb_prirucnik💙👣 (@trb_prirucnik)

Također, velika pozornost pridaje se i prehrani, koja ima važnu ulogu u pravilnom rastu i razvoju djeteta, kao i vježbanju, ali i intimnom odnosu s partnerom.

U priručniku možete pronaći i popis stvari koje morate ponijeti u rodilište te savjete kada uopće tamo krenuti. Tea i Ivana opisale su babinje, koliko traje i što očekivati u tom periodu. Priručnik veliku važnost pridaje i dojenju, problemima s dojkama te sadrži popis grupa potpore u dojenju. U njemu ćete pronaći savjete kako njegovati novorođenče te kada otići na preglede kod pedijatra, a naveden je i motorički razvoj djeteta do prve godine života i još puno zanimljivih i korisnih stvari.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli trb_prirucnik💙👣 (@trb_prirucnik)