inhalator za djecu – jer sezona prehlada i viroza je počela!

foto: Supermame

Inhalator za djecu must have je svakog doma s djecom, osobito za vrijeme vrtićkih i školskih viroza i prehlada!

Sezona šmrkljavih nosića, kašljucanja i konstantnih prehlada je krenula. Sezona vađenja inhalatora kao glavnog dekora svake spavaće sobe i svakog boravka također je krenula.

Koje bi savjete istaknule kao ključne za doba prehlada?

Boostanje imuniteta djece putem raznovrsne prehrane. Istaknule bismo ovo kao jedan od najboljih načina kako očuvati imunitet djece. Osim prehrane, važno je da provode što više vremena na zraku. Neovisno o nižim temperaturama, šetnja, igra i aktivnosti na svježem zraku i suncu dobro će poslužiti za očuvanje imuniteta. Pritom, pripazite kako ste klince obukli. Kvalitetan san i rano lijeganje u krevet, također su jedan od ključnih faktora za očuvanje zdravlja.

Omron C28P kompresorski inhalator za bebe, djecu i odrasle

Kako olakšati prebolijevanje viroza i prehlada?

Međutim, opet se dogodi da iako sve pratimo i radimo po preporukama, nosići procure. I to je jedan od načina razvijanja imuniteta kod djece. Pa pokušajmo vidjeti što sve olakšava prebolijevanje raznih viroza i prehlada.

Dakle, kada se već dogodi da se klinci prehlade, roditelji prvo vade najboljeg saveznika svake prehlade – inhalator i pored njega, hrabro stoji boca fiziološke otopine.

Omron C28P

Omron C28P kompresorski inhalator za bebe, djecu i odrasle

Do sada smo predstavile inhalatore koje smo imale priliku isprobati i koristiti, a danas je vrijeme za predstavljanje novog Omron inhalatora, točnije Omron C28P kompresorski inhalator za bebe, djecu i odrasle.

Ovaj inhalator u svom pakiranju dolazi s 3 nastavka, čašicom za raspršivanje, cjevčicom za zrak, 5 rezervnih filtera i torbicom.

Jednostavan je za korištenje. Pogodan za intenzivnu uporabu i liječenje bolesti donjih dišnih putova poput astme, cistične fibroze ili emfizema.

Ovaj inhalator ima snažan kompresor i tehnologiju unaprijeđenih ventila i upravo time omogućuje kratko vrijeme inhalacije i učinkovito doziranje lijeka. A mi roditelji, svakako znamo koliko je trajanje inhalacije zapravo bitka s djecom. Upravo zato je ovo jedna od prednosti – kratko i efikasno inhaliranje.

Kratko i efikasno inhaliranje? Može!

Kako se zapravo to postiglo? Tehnologija unaprijeđenih ventila prilagođava se disanju i time smanjuje rasipanje lijeka tijekom izdisaja i maksimizira dostupnost lijeka prilikom udisaja. To zapravo znači da se tijekom inhalacije otvara ventil za udisaj te zrak ulazi u inhalator, miješa se sa aerosolom, a dijete ga inhalira kroz usni nastavak. Pri udisaju ventil za izdisaj ostaje zatvoren, čime se sprječava nepotrebni gubitak aerosola. Kada se izdiše kroz usnik, ventil za udisaj se zatvara, čime se sprječava da aerosol iziđe iz inhalatora.

Usni nastavak kao najbolji način za adekvatno inhaliranje

Kao što smo spomenule, dolazi uz 3 nastavka. Maska za odrasle, maska za bebe i usni nastavak koji je zapravo najbolji način za adekvatno inhaliranje.

Kao najvažnije karakteristike ovog inhalatora istaknule bismo:

  • Visoku učinkovitost uz Advanced Valve Technology tehnologiju
  • Snažni kompresor
  • Kraće vrijeme inhalacije
  • Prikladnost za čestu uporabu i estetiku koja ga čini simpatičnim dodatkom svakog boravka
  • Pogodan je za inhalaciju beba, djece i odraslih osoba
  • Jednostavna se upotrebljava pritiskom na jednu tipku

Omron C28P dostupan je u Medikor web shopu.