prva Be Your Own Boss konferencija okupila više od 300 poduzetnica iz regije i podsjetila na važnost ženske podrške u poduzetništvu

„Kad se žene podržavaju, čuda se događaju“, rečenica je kojom bi ukratko mogli sumirati sve ono što se događalo u tri dana prve Be Your Own Boss konferencije za poduzetnice i one koje to žele postati.

Marina Biljak, pokretačica Facebook grupe Be Your Own Boss koja danas broji više od 10.000 poduzetnica iz Hrvatske, ali i cijele regije, i osnivačica istoimenog portala, ovom je konferencijom pokazala koliko je važna podrška na poduzetničkom putu, osobito kada ta podrška dolazi od žena koje dijele slične izazove i iskustva.

Prva dva dana, 3.11. i 4.11., bila su posvećena online dijelu konferencije gdje je više od 20 inspirativnih govornica i poduzetnica podijelilo svoje priče i savjete, među njima su se našle i Tanja Džido, poduzetnica vođena misijom osnaživanja žena u poslovnom svijetu i osnivačica portala Shhhefica te Anita Kanđera, poslovna savjetnica i GLS marketing direktorica za Europu. Energija se mogla osjetiti i preko ekrana, a to potvrđuju i brojni komentari žena pristigli tijekom i nakon konferencije.

Subota je bila rezervirana za druženje uživo i Meet Up-e u Zagrebu i Splitu za koje se tražila i karta viška. U zagrebačkom coworking prostoru Wespa Spaces, uz organizatorice Marinu Biljak, Simonu Gavez i Martinu Friganović, okupilo se oko 200 poduzetnica iz cijele regije pa i šire, dok je u splitskom The Works 40 žena zaslužno za intimniju, ali jednako energičnu atmosferu.

Na splitskom meetup-u su se pridružile poduzetnice iz Dalmacije, od Pelješca, Hvara do šireg splitskog područja od Omiša do Trogira, a dočekala ih je organizatorica Ana Marić s čašom pjenušca i širokim osmjehom, što je bio samo uvod u večer druženja uz odličnu hranu i piće, i još bolje inspirativne priče dalmatinskih poduzetnica. “Danas su se ovdje okupile famozne žene koje preuzele odgovornost za snove o boljem životu, (ne)zadovoljstvu sa primanjima i “šefovima”, te od svojih specifičnih znanja, ali i hobija kreirale biznise od kojih danas sa radošću žive. To se pretvorilo u jednu fantastičnu i poticajnu atmosferu koja je na sve nas ostavila dubok dojam.” rekla nam je organizatorica Ana Marić.

“Teško je riječima opisati sve što se dogodilo u ova tri dana konferencije.”, podijelila je s nama osnivačica grupe Marina Biljak. I zbilja, teško je naći riječi koje bi opisale ovaj fantastični događaj koji je okupio poduzetnice iz Hrvatske i regije. Posebna energija ženskog zajedništva, plemena koje dijeli najbolja znanja, savjete i podršku bila je vidljiva već u prva dva dana online dijela konferencije. Dok su se na virtualnoj pozornici izmjenjivale govornice i predavačice u chatu su žene dijelile podršku, svoja iskustva, čak i odgovarale na pitanja i nedoumice. A kada se taj duh pretočio iz virtualnog u stvarni svijet, na meetupe u Zagrebu i Splitu, bilo je jasno zašto za Be Your Own Boss FB grupu kažu da nije samo grupa- već postaje pokret.“

“Želja mi je da svaka žena, osobito poduzetnica, osjeti ovu energiju i slaže dojmove danima! Toliko topline, iskrenih razgovora i zagrljaja, prepoznavanja i upoznavanja nisam dugo vidjela na jednom mjestu.” rekla nam je Simona Gavez, jedna od organizatorica, te time savršeno opisala subotnju atmosferu iz Wespe.

„Marina je dokaz kako je dovoljna jedna žena da napravi promjene, a zajedno smo u mogućnosti pomicati planine!“, zaključila je suorganizatorica Martina Friganović.

Hvala svim partnerima i sponzorima koji su prepoznali potencijal ovako važnog događaja za sve žene i poduzetnice – Faro savjetovanje, +Mind, CroBrand, Maja Prović Academy, Jasmina Centar za rani razvoj u djetinjstvu, Daria Udossi, Eurofinvest. Zahvaljujemo i  prijateljima konferencije: Pan Pek, Segafredo, Keksomanija, Aura, Terzolo vina, Kerman est.1992, Aromadria, Apfel Arena, Brilliantina Beauty Salon, Sretne Koordinate, Art Studio Laura Rainbow, Be Green, Provideo – gastro centar i Familia Craft pivovara.

Poduzetnica si i još nisi dio ove fantastične grupe? Priključi joj se OVDJE.