otkrile smo edukativnu knjigu s kojom će se vaša djeca htjeti igrati satima!

TheMIUBook
TheMIUBook je kreativna edukativna knjiga za djecu koju vaša djeca neće htjeti ispustiti iz ruku, a odličan je saveznik na dugim putovanjima ili kad je roditeljima jednostavno potreban predah. Zašto je upravo ova knjiga idealan božićni poklon upitale smo njezinu autoricu!

Ana Međimorec, majka je četvero djece, magistra fizioterapije i autorica edukativno kreativne knjige TheMIUbook koja je u kratko vrijeme osvojila i male i velike. Djeca su njezina najveća inspiracija, a i razlog su zbog kojih je nastala ova posebna interaktivna knjiga. “U igri i druženju s djecom tražila sam igračku koja će biti zabavna, s kojom će se djeca sama zaigrati i koja će im zadržati pažnju, a opet da ima i edukativnu stranu. Bile su važne i dimenzije kako bi praktično stala u torbu ili kofer zbog čestih putovanja. Tražila sam dobru zabavu i zanimaciju za djecu u automobilu, avionu, ali i u čekaonici, kod prijatelja na druženju ili plaži. Tako sam došla na ideju o TheMIUbooku.”

Od ideje do realizacije uz timsku podršku

Nakon što je Ana ideju odlučila pretvoriti u projekt krenulo je, kako i sama kaže, putovanje na kojem je susrela divne ljude koji su joj svojim idejama i prijedlozima olakšali ovaj težak, ali izazovan proces.

Tvornica dizajna njezine je zamisli oblikovala u lijepe i djeci drage crteže, vrijedni ljudi iz tiskare zaslužni  su za konačni izgled TheMIUbook-a, a tu su i logopedi i odgajatelji koji su pomogli svojim iskustvom i stručnim savjetima, te vanjski suradnici za kreiranje sadržaja na društvenim mrežama. Osim toga, Ani je bilo i važno mišljenje svakog tko je svojom kupnjom podržao ovaj hvalevrijedan projekt. “Moja djeca i djeca prijatelja bili su prvi kritičari, a njihove pozitivne reakcije ohrabrile su me za sljedeće korake. Puno su mi pomogle i povratne informacije mojih prijateljica koje je TheMIUbook “spasio” kada su trebale 5 minuta za sebe.”

Dječja radoznalost kao ključ u nadopunjavanju sadržaja

“Roditelji su bili oduševljeni jer su djeca naučila razlikovati boje, voće i povrće. Kod neke djece otkriven je talent za crtanje, a mnoga su izmišljala maštovite priče, obogatila su svoj rječnik novim pojmovima i vježbala pravilan izgovor, naučila brojiti i napisati svoja imena. Neka djeca čak uz oslikane magnetiće uče i pojmove na stranom jeziku.”, priča nam Ana i nastavlja, “Često organiziramo radionice i tu vidimo koji sadržaji djecu više zanimaju bajke ili svemir, slova, brojke, prijevozna sredstva… Kako se zaigraju sami ili njih više u društvu… Djeca obožavaju crtati! Vole se igrati i međusobno natjecati. Njihova radoznalost bio je ključ u nadopunjavaju sadržaja.”

Ali, TheMIUbook nije namijenjena samo onima najmlađima, poslužit će i kao pomoć u određenim slučajevima i situacijama. “Možda će vas iznenaditi, ali neki roditelji kupili su TheMIUbook i zbog starijeg člana obitelji koji se rehabilitirao nakon moždanog udara (grafomotoričke vježbe pisanja ili crtanja).”, s ponosom će Ana.

Koje su prednosti TheMIUbook-a?

TheMIUbook je interaktivna knjiga koja ujedinjuje igru i učenje, a samo je mašta granica. “Trudimo se prikazati što više ideja i tako dodatno inspirirati korisnike za igru i učenje s TheMIUbookom.”, objašnjava Ana.

Namijenjena je djeci uzrasta 2 -10 godina. Sastoji se od praznih, magnetiziranih stranica po kojima se piše i crta s kredama i flomasterima, a u igri i učenju se koriste i razne teme magnetića (Bajke, Životinje, Svemir, Slova, Prijevozna sredstva, Boje i oblici..).

Prazne stranice potaknut će djecu na slobodnu, nestrukturiranu igru i pozitivno utjecati na njihovu maštu i kreativnost. A vrlo lako i dugo će zadržati njihovu pažnju.

S druge strane, uz odraslu osobu, knjiga se koristi kao edukativni materijal. Mnoštvo zanimljivih zadataka, nastalih u suradnji s logopedima i odgajateljima predškolskog uzrasta, potaknut će djecu na stjecanje novih znanja i vještina. Zadaci su prilagođeni različitim uzrastima i svrstani u kategorije po dobi. TheMIUbook je ocijenjen od Ministarstva znanosti i obrazovanja kao obrazovni materijal. 

Važno je napomenuti kako knjiga može postati personalizirana ispisom dječjeg imena na koricama u boji koju sami odaberete. Također postoje i već gotovi paketi kako bi se roditeljima olakšala kupnja, ali se i u bilo kojem trenutku mogu posebno pojedinačno naručiti magnetići ostalih sadržaja ako dijete to poželi.

TheMIUBook kao idealan božićni poklon

TheMIUbook daru ispod ukrašenog božićnog drvca razveselit će se cijela obitelj. Djeca će se zaigrati, a roditelji s gostima nazdraviti. Osim toga, nemojte zaboraviti da kupnjom ovakvog poklona podržavate hrvatske kreativce i male poduzetnike!

TheMIUbook se može naručiti preko internet trgovine www.themiubook.com ili u omiljenim trgovinama svakog roditelja; Annika baby, Fun baby, Samo malo, All4kids…

 

U nadolazećem broju Supermame Magazina podijelit ćemo samo za naše čitateljice poseban kod za popust od 15% na TheMIUbook start paket i magnetiće. Ako još niste, možete se besplatno prijaviti na OVOM LINKU.