u ovim pidžamama od muslina želimo provesti čitav dan!

Kad postaneš majka, nekako više cijeniš te trenutke u vlastitom domu, osobito kad uloviš vrijeme samo za sebe. Prva jutarnja kava, 15 minuta meditacije ili čitanje najdraže knjige u krevetu trenutci su koji nas pune baterijama. Kristina i Ivana, dvije sestre, osmislile su brend prirodne i mekane odjeće od muslina, prvenstveno pidžama i spavaćica, koja će dodatno pružiti onaj osjećaj ušuškanosti i udobnosti, osobito u one dane koje priželjkujemo provesti u pidžami.

Prva ideja za brend AKOYA javila se početkom 2021. godine, a cijelu priču potaknula je Kristina jer je željela ostvariti svoj san – pokrenuti modni brend. Zajedničkim snagama i idejama nakon 18 mjeseci planiranja i osmišljavanja Kristina i Ivana imale su konačan proizvod. “Prve modele čak nismo ni lansirale, možda u nekoj od sljedećih kolekcija. Krenule smo razmišljati o svili, međutim nismo bile zadovoljne s kvalitetom materijala i na kraju je odluka pala na muslin – materijal izrađen od 100% pamuka.”, priča nam Ivana.

Kristinini blizanci bili su dosta alergični kao djeca, pa je to bio razlog da u svoj život uvede prirodne materijale i proizvode. Zbog istog su razloga Kristina i Ivana odlučile napraviti kolekciju od prirodnih materijala.

Dok je Kristina zadužena za kreativni dio, Ivana je zadužena za brojeve, papire, prodaju. “Naša suradnja ne ide uvijek glatko, ponekad su tu nesuglasice, da se ne lažemo, ali uvijek dođemo do rješenja i složimo se da jedinstveno nastupimo van. Treba dosta kompromisa kada je riječ o poslovnoj suradnji koja je isprepletena obiteljskim vezama. Ali nije nemoguće. Poduzetništvo je ionako najveći rad na sebi, tako da kroz ovu našu priču koju gradimo i nas dvije se mijenjamo i rastemo.”, objašnjava Ivana.

Misija Akoya brenda je unijeti ljepotu, mekoću i nježnost u spavaću sobu. “Vjerujemo da je naše okruženje dio nas. Kada nam je udobno u odjeći koju nosimo i u domu u kojem živimo, ali i kada nam je sve to lijepo, osjećamo se bolje. A kada se dobro osjećamo onda smo radosni i sretni. A to je poanta života.” Vjerujemo da će se većina vas složiti s Ivaninom izjavom.

Prva kolekcija dobila je ime „Faith“ jer je Ivani i Kristini upravo to bilo potrebno na početku njihovog poduzetničkog puta. “Trebale su mi 4 godine da skupim hrabrost i odvažim se, da ideju o šivanju i ostvarivanju svog sna pretvorim u stvarnost. Dodatnih 18 mjeseci bilo je potrebno da nakon prvog koraka Akoya ugleda svjetlo dana. U tih godinu i pol dana od prvog konkretnog pokreta do danas trebalo je mnogo Vjere/Faith u to što radimo i ujedno nam je ona bila vjetar u leđa da ne odustanemo. A bilo bi lako odustati…”, objašnjava Kristina.


Nova zimska kolekcija izrađena je od debljeg muslina, baš za ove hladnije dane u kojima se nalazimo, a nosi naziv „Dream“ – san. Zima je inače vrijeme kada se sve polako smiruje, od prirode pa do životinja koje se pripremaju za zimski san.

Nakon zime dolazi proljeće, nije li onda zima idealna za sanjanje, za snove i maštu kako želimo da naš život izgleda?

“Zamišljamo da svaka žena koja nosi neki od Akoya komada upravo u ove zimske dane, uz šalicu kave ili kuhanog vina sjedi u toplini svog doma i mašta o svom životu sljedeće godine.”

Upravo tako i mi zamišljamo ovaj zimski period u toplini i udobnosti svog doma.

Čitateljice portala Supermame uz kod supermame15 imaju 15% popusta.

Kod vrijedi do 31/12/2022 ili isteka zaliha.

Cijelu Akoya kolekciju pogledajte OVDJE.