kroz kaos do kave: o jutarnjoj organizaciji stvarnih mama

jutarnja organizacija

Jutarnja organizacija stvarnih mama

Danas ćemo vam otkriti sve tajne i savjete koji će vam pomoći da vaša jutra s klincima prođu bez kaosa i stresa… Šalimo se, naravno. Ajmo za početak smanjiti očekivanja i priznati same sebi kako takva „savršena“ jutra s klincima postoje samo u filmovima, osobito radnim danima. Stvarna mama zna da je stvarna rutina uvijek nešto izmišljeno. Djeca imaju svoje planove, obično suprotna našima.

Evo kako to zapravo izgleda:

1. Nedostatak sna – način života.

Jutro počinje prerano. Djeca se bude, budite se i vi (kome je još potrebna budilica), i nitko nije spreman za svjetlo dana. Kava postaje najvažniji član obitelji.

Savjet stvarne mame: Uvijek imajte rezervno pakiranje kave doma!

2. Popis neispunjenih očekivanja

Zaboravite na onaj popis “moram to napraviti ujutro” koji je uvijek dulji nego što možete zamisliti. U stvarnosti, on će ostati neispunjen.

Savjet stvarne mame: smanjite očekivanja i postavite prioritete. Neke od stvari s popisa i nisu tako hitne.

3. “Gdje Su Moje Čarape?”

Ako imate više od jednog djeteta, očekujte da će svako jutro biti poput izdanja “Gdje je Wally?” (za one koji ne znaju radi se o seriji zabavnih knjiga, odnosno popularnoj vizualnoj igri pretraživanja) U našem slučaju, to je “Gdje su čarape, igračke, i majica s omiljenim likom?”. Vjerojatno negdje u neopranom ili neispeglanom vešu.

Savjet stvarne mame: Zajedno s djecom pripremite odjeću večer prije (zaista funkcionira!)

4. Djeca postaju umjetnici

Neizbježno će djeca biti umjetnici – s doručkom. Pomirite se s mrvicama po stolu i ispod stola i kreativnim flekama na tek obučenim čistim majicama.

Savjet stvarne mame:Keep it simple!“. Ne morate se baš svaki dan zamarati s kraljevskim doručcima – uštedite vrijeme i živce. Žitne kaše, poput Keksolina, sasvim su dobar izbor za kaotična jutra, a i roditelji ih vole, priznajemo. Možete ih obogatiti s voćem po izboru, a veća ih djeca mogu napraviti i sama. Win-win kombinacija!

Osim toga, počelo je i skupljanje lentica za Lino kalendar za 2024. godinu koji uči djecu kako svojim djelima mogu pozitivno utjecati na svakodnevni život zajednice koja ih okružuje. Na stranicama kalendara pronaći ćete osim radionica i zanimljivosti, recepte i pitalice pomoću kojih klinci mogu provjeriti svoje znanje. Uz kalendar, osim naljepnica i stickera za svaku priliku, dolazi i dar – prigodne čestitke, koje djeca mogu sama obojiti i darovati dragim osobama. Kako do kalendara potraži na OVOM LINKU.

5. Majke zaslužuju ljubav

Kao mame, često smo zaboravljene u cijeloj toj jutarnjoj utrci. Dajte si nekoliko minuta tišine i toplu šalicu kave prije nego se upustite u dnevnu jurnjavu.

Savjet stvarne mame: ako imate klince koji spavaju cijelu noć (što znači da se i vi možete kvalitetno naspavati) ustanite se pola sata prije svih ukućana i uživajte u tišini.

Stvarne mame znaju da jutra mogu biti izazovna, ali su također ispunjena nevjerojatnim trenucima smijeha i ljubavi. Jutarnja organizacija je često kaotična, ali uz humor i puno ljubavi, svaki dan može biti novi početak. I ne zaboravite, kava je naša tajna snaga!

Sadržaj nastao u suradnji s Podravkom.