božićne kartice koje su nas oduševile savršen su dodatak svakom adventskom kalendaru

Što čini Božićne kartice toliko posebnima? Mi vjerujemo da je baš to što nisu trebale ići u prodaju, već su trebale biti samo za naše oči…

Kad je Zara imala dvije godine, napravila sam joj svoj prvi DIY adventski kalendar (Noel je tad imao svega dva mjeseca, pa zato ne spominjem da je kalendar bio i njemu namijenjen).

Radilo se o 25 božićnih kućica koje su posložene na komodu dnevnog boravka tvorile malo božićno selo s božićnim dekoracijama i svjetlima, polarnim životinjicama i bijelim pokrivačem. U svakoj od njih se nalazio po jedan mali slatkiš dok sam neke dodatno „začinila“ raznobojnim papirićima na koje sam ispisala božićne aktivnosti za koje sam vjerovala da ćemo im se Zara, Josip i ja radovati te zajednički u njima uživati i tako stvarati našu obiteljsku čaroliju blagdana. Bilo je tu svega, od pravljenja kolačića, gledanja božićnih crtića, izrade dekoracija, ispijanja tople čokolade, odlazaka na adventska događanja do pravljenja snjegovića i anđela u snijegu.

Mislim da se Zara tada zaljubila u Božić, i u sve ono što smo zajedno stvarali tijekom tog adventskog razdoblja, a usput je naučila da i ime njenog brata predstavlja Božić, pa je ta ljubav postala još posebnija.

Iduće godine, kada su moji mali božićni vilenjaci bili godinu dana stariji, odlučila sam da svaka kućica, zaslužuje po jednu aktivnost – kako bi se uistinu nakon napornog dana na poslu i u vrtiću mogli posvetiti jedni drugima.

U isto to vrijeme, Ivona je preko Posterza lansirala svoj novi proizvod – afirmacijske kartice, te mi je palo na pamet da bih umjesto rukom ispisanih šarenih papirića u božićne kućice mogla stavljati male kartice, koje bi nam ostale i za buduća slatka iščekivanja Božića (ekolog u meni has spoken). Uhvatile smo se u koštac s dizajnom i aktivnostima, a nakon napisanih preko 60 shvatile smo da nema dovoljno dana Adventa za sve što bismo voljele.

Stoga su aktivnosti pažljivo odabrane, obuhvaćajući sve aspekte adventskog razdoblja: zajedništvo, vjeru, darivanje, kreativnost…a svaka se odnosila na neku aktivnost koju smo mi sa svojim roditeljima radile ili uz koju bismo voljele stvarati uspomene sa svojom djecom, doduše, u tom trenutku samo s mojom djecom.

Popis smo u konačnici skratile na 37, ali kako je svaka obitelj unikatna, dodale smo i 3 prazne kartice za koje će si obitelji odrediti i upisati „samo svoje“ aktivnosti. Kartice koje su prvenstveno kreirane za naše obiteljsko stvaranje uspomena i nezaboravnih trenutaka, rađene su s puno ljubavi i pažnje, a tek su na nagovor prijateljica i drugih mama kojima se ideja jako svidjela, stavljene i u prodaju.

A sve kako bismo se svi više družili, više smijali, više zabavljali. Više igrali. Više vremena provodili zajedno. Stvarali više zajedničkih uspomena.

Kartice možete kupiti na OVOM LINKU.