ljetne aktivnosti s djecom kod kuće + ljetna to do lista

Ljeta su baš čarobna. Ali mogu biti iscrpljujuća, posebno ako je prevruće ili su česta nevremena. A i ako su klinci bolesni pa treba malo usporiti.

Za te dane donosim vam ljetne aktivnosti za kod kuće koje mi volimo s vremena na vrijeme raditi. Neke su korisne i edukativne, a neke su baš za odmaranje i uživanje. Pronađite nešto za vas!

Ljetne aktivnosti kod kuće

  1. Pidžama party – ostanite cijeli dan u pidžamama. Gledajte filmove, čitajte i igrajte se. Ima li što ljepše?
  2. Igrajte se u kuhinji – skuhajte nešto novo, neka i klinci pomognu. Možete napraviti piknik u dnevnoj sobi, recimo. Ako niste kuhali nešto tekuće
  3. Jedite sladoled za večeru. Ili za doručak?
  4. Napravite tematski dan. Neka klinci izaberu temu dana – dan igranja, čitanja, uljepšavanja, maski, pretvaranja, čak i škole. Diy radni zadaci su uvijek dobra ideja.
  5. Organizirajte lov na blago. Ili Escape room. Brzo na internet i nađite neku super ideju! Ili smislite svoju.
  6. Isprobajte pokuse. Također ih možete pronaći na internetu. Postoji pregršt super pokusa za koje vam ne trebaju neki posebni sastojci. Klinci će biti oduševljeni!
  7. Napravite kolaž. Neka klinci nacrtaju ljeto, svoje najdraže ljetne aktivnosti, cvijeće , odjeću i slično. Možete i izrezivati papiriće i lijepiti ih, crtati vodenim bojama, flomasterima…
  8. Društvene igre. Koliko će potrajati i kako li će to samo završiti?
  9. Pričajte priče. Ja obožavam slušati izmišljene priče, npr. o princezi koja nije htjela prati zube 😊
  10. Isprobavajte outfite. Sigurno u ormaru vaših klinaca ima stvari za koje sumnjate da su im male… Pravo je vrijeme za modnu reviju. Pustite glazbu i neka show počne!

Sigurno ćete se dobro nasmijati i stvoriti lijepe uspomene. Uživajte u ljetu, bilo to unutra ili vani!

Foto: unsplash.com

MAJA. Majka djevojčice Sare i supruga super muža Saleta. Magistrica medicinsko-laboratorijske dijagnostike, radi u bolnici. Voli svoj posao, ali voli raditi i svakojake kreativne stvari, isprobavati nove te naravno, najviše od svega voli svoje slobodno vrijeme provoditi u krugu obitelji i prijatelja. Obožava sunčane dane, istraživati Lijepu našu i učiti svoju curicu o ljepoti života. Blog Action Mama.