CEO Mama: prva konferencija i meet up za mame poduzetnice

Znaš li da u Hrvatskoj ne postoji konferencija za mame poduzetnice?” “Čekaj. Što stvarno? Nemoguće.” “Da, moguće je.
Onda ju idemo mi napraviti!” – prisjećaju se Ivana i Zrinka razgovora na jednoj kavi, na kojoj je započela ideja o konferenciji.

Mama i CEO

Ivana je mama petero djece i autorica BABYSTEPS programa poticanja ranog razvoja kod beba i djece. Krenula je u poduzetništvo iz svog dnevnog boravka i zbog svog djeteta koji je bio neurorizično. Danas se njezin program provodi u 9 hrvatskih gradova, a njezino dijete je kategorizirani vrhunski sportaš od strane HOO-a.


Zrinka je mama trojice dječaka, koja je bila na porodiljnom s trećim djetetom kada je pokrenula food blog Mamin ručak. Toliko sam se zaljubila u „Mamin ručak“, da sam u jednom trenutka shvatila da ništa drugo nije fer od mene raditi, prisjeća se Zrinka trenutka kada je dala otkaz i zakoračila u poduzetništvo.

Jedan dan mame poduzetnice

Svjesne su da se dan mame poduzetnice uvelike razlikuje od dana drugih poduzetnika. Mama nikada nema svojih 8 sati rada u miru, već svoj ritam i način rada prilagođava dječjim spavanjima, školskim obvezama i izvanškolskim aktivnostima. Mame se često bore s hrpom pitanja u glavi i grižnjom savjesti da li istodobno mogu biti majke i poduzetnice.

No, majčinstvo je često i inspiracija za poduzetništvo, jer današnji ritam rada ne ostavlja prostor za kvalitetni život.

Otkaz sam dala, jer nisam htjela živjeti robotskim načinom života. Htjela sam kvalitetniju svakodnevicu sa svojom djecom. Odluka je bila teška, ali mogu reći da nikada nisam bila sretnija nego danas.“, kaže nam Zrinka.

Bogat program i povezivanje s drugim mamama poduzetnicama

Cilj konferencije je okupiti mame poduzetnice, ali i one mame koje rade kod poslodavca i možda još nemaju hrabrosti napraviti korak koji su Ivana i Zrinka napravile.

Svaka poduzetnica zna koliko je teško graditi nešto od nule. Ako si uz to i majka sve postaje mnogo kompliciranije i teže. Baš zato svaka mama poduzetnica zaslužuje barem jedan dan u godini provesti u društvu onih koji je razumiju u potpunosti, ispričala nam je Ivana razlog zbog kojeg je nastala CEO Mama konferencija i meet up.

Konferencija će se održati 10. svibnja, uoči Majčinog dana u Nikola Tesla Experience Centru u Karlovcu s početkom u 10 sati.

Očekuju vas fantastične inspirativne priče mama poduzetnica, predavanje o mindsetu “Mama i poduzetnica – borba za mentalnu slobodu”, predavanje o financijama „4+2(√9+2):5 -x=1 financijskih savjeta za CEO Mamu“, panel “Majčinstvo i poduzetništvo: ponos i predrasude” na kojem će sudjelovati i Supermame Sonja i Martina te meet up na kojem se možeš povezati s drugim poduzetnicama i ostvariti novu suradnju.

Ulaznice za prvu hrvatsku konferenciju i meet up za mame poduzetnice možete nabaviti u sustavu Entrio.

Dodite u Karlovac, jer mame poduzetnice zaslužuju da se njihove priče daleko čuju, kažu nam Ivana i Zrinka za kraj.