NOVI BEAUTY PROIZVODI U TORBICI SUPERMAME

Petak je i vrijeme je za još jedan beauty kutak, ovog puta dijelim recenziju o novom brendu u beauty svijetu. Vrlo često čujem pozitivne komentare o Farmasi kozmetici tako da sam se i sama odlučila isprobati nekoliko njihovih proizvoda, konkretno VEX PRO tekući puder, TIME LOCKER sprej za fiksiranje šminke i matte lipstick u nijansama 23 i 24.

Prvi na redu je VEX PRO tekući tzv. SELFIE  puder za koji Farmasi navodi da daje vizualni učinak retuširane kože, te da ima visoku pokrivnu moć,a kožu hidratizira dajući joj zdrav i besprijekoran osjećaj.
Puder dolazi u jednostavnoj staklenoj bočici sa pumpicom i zaštitnim plastičnim čepom u crnoj kartonskoj kutijici na kojoj se nalaze sve informacije o proizvodu. Puder je laganog i ugodnog mirisa. Nažalost puder dolazi u samo tri nijanse – Vanilla, Natural Beige i Dark Beige. Kako sam neutralnog podtona, a koža mi je svijetla odlučila sam se za najsvjetliju od ponuđenih -Vanilla. Radi se o nijansi koja će svakako bolje odgovarati osobama toplog/žutog podtona, međutim na meni jednostavno izgleda prežuto, no ipak sam ga odlučila isprobati. Prvo na sebi koja imam masnu kožu lica, zatim i na kolegici čija je koža suha i toplog podtona. Nekoliko dana za redom smo koristile na isti način puder, sa primerom i bez primera, samo obična krema i sa završnim fiksiranjem i bez. Puder uistinu nije težak na licu i nema onog osjećaja zatezanja, jačina prekrivanja mu je srednja kao i gustoća teksture. Nakon nekoliko sati lice mi je dobilo lagani sjaj na čelu,nosu i bradi u svim gore navedenim kombinacijama,no međutim kod kolegice je odlično funkcionirao ne ističući joj suhe dijelove lica. Do kraja dana na mojoj masnoj koži se polako uvlačio u pore i sjaj je bio na cijelom licu  dok je kod kolegice ostao nepomičan. UKRATKO-puder preporučujem osobama suhe do mješovite kože, toplog/žutog podtona.

Drugi proizvod na listi je TIME LOCKER sprej za fiksiranje šminke.

Sprej dolazi u bijeloj plastičnoj bočici, cilj mu je produljiti trajnost make upa i spriječiti razmazivanje. Koristi se tako da raspršite sprej 2-4 puta sa udaljenosti od 20 do 25 cm od lica. Fiksator sam koristila desetak puta što na sebi što na drugima i moram priznati da me ugodno iznenadio. Ugodno miriši i ne zateže kožu. Nema onog osjećaja maske na licu kao kod nekih koje posjedujem, a to mi je ono najvažnije kod ovakvih proizvoda. Ukoliko kombiniramo ovako dobar proizvod sa odgovarajućom podlogom/puderom za tip kože koji imamo,definitivno će odraditi svoj posao i produljiti trajnost šminke. Ovo se odnosi na činjenicu kako imam masnu kožu lica i uz odgovarajući puder moje lice je dobrih 6- 7h ostalo mat. Ukoliko tražite proizvod koji će produljiti trajnost make upa,a da je pritom po povoljnoj cijeni uzmite u obzir ovaj proizvod.

Šećer na kraju Matte Lipstick -ruž za usne sa dodatkom vitamina E.
U zadnje vrijeme većinu ruževa koje kupim su mat i zapravo većina njih isuše moje usne koje jednostavno ne podnose zimu. I tako, u potrazi za idealnim mat ružem naletim na komentar jedne djevojke kako je prezadovoljna ovim ružem. Naručila sam odmah dvije nijanse 23-That’s Caramel i 24-Vintage Rose za probu. Ambalaža ruževa je klasična i jednostavna, crna čvrsta plastika, a uz to dolazi u crnoj kartonskoj kutijici na kojoj se nalaze svi podatci o proizvodu. Miris ruža je blag i ugodan a na usnama u potpunosti nestaje. Pigmentacija je odlična i nakon jednog premaza, maksimalno dva, a kod nanošenja jednostavno klizi po usnama. Kao i kod svih mat ruževa prije nanošenja usne moraju biti njegovane jer je ruž teksturom bogat ali i suh. Bez obzira što je suh ne izaziva osjećaj zatezanja, niti isušuje usne. Obje nijanse su blago smeđeg podtona rekla bi jesenske nijanse. That’s Caramel više vuče na nude-bež nijansu dok je Vintage Rose prljavo ružičasta nijansa. Što se tiče postojanosti nije da prežive cijeli dan ali 4-5h, koje piće i ruž je još postojan. Osobno mi je važnije od postojanosti činjenica da se ovi ruževi ne skupljaju u unutrašnjem dijelu usana kao što mi se zna dogoditi sa većinom mat ruževa.

Zaključak je kako jedva čekam probati još neke nijanse i apsolutni sam favorit Vintage Rose nijanse. Nerazdvojni smo već danima.

Jeste li i vi probali što od Farmai kozmetike i koji su vaši favoriti?

 

*recenzija proizvoda se temelji na osobnom iskustvu autorice* 


ANA

Supermama osmogodišnje djevojčice i šestogodišnjeg dječaka. Vesela i optimistična. Voli dobru knjigu, talijansku kuhinju i ranojutarnje meditacije. Spaja neobično sa običnim, uživa u kreiranju raznih  makeup lookova i frizura. Horoskopom riba (čitaj umjetnička duša) voli izrađivati razne homemade sitnice. S nama će dijeliti beauty savjete. Anin beauty svijet možete pratiti na njezinom profilu @mrs.anaa