PERLET – PRIČA O BAJKOVITIM DETALJIMA U KOSI

Vrijeme je za još jedan modni ponedjeljak, ali u nešto drugačijem obliku. Ovoga puta smo odlučile podijeliti s vama tekst koji je napisala supermama Greta, kreativna dama koja je osmislila bajkovite detalje za kosu pod imenom – Perlet..

“Ja sam Greta Miloš, ponosna mama uskoro dvogodišnjeg dječačića Gabriela. Nakon rođenja Gabriela, sve je poprimilo neku novu lijepšu dimenziju, tako je i moj hobi prerastao u posao, svoju sam strast prema detaljima za kosu pretvorila u uspješan biznis. Godinama sam se divila ljudima koji rade nešto što vole i uvijek sam priželjkivala takav scenarij i sebi, ali ni u najluđim snovima nisam mislila da će se ti moji mladenački snovi iz studentskih klupa zaista i ostvariti. Prije godinu dana u suradnji sa sestrom Valentinom Lekaj osnovala sam prvi brand u Hrvatskoj specijaliziran za izradu bridal ukrasa za kosu, PERLET. Jako sam sretna što upravo moje rukotvorine krase stotine žena iz lijepe naše na dan njihova vjenčanja.

PERLET ukrasi za kosu, ručno su rađeni i posebno osmišljeni romantični ukrasi za svaku ženu. S naglaskom na detaljima, precizno su planirani i skicirani te s papira prenešeni na kosu u obliku unikatnih komada. Žicom su ručno vezeni s ručno ušivenim detaljima, začinjeni sa brojnim Swarovski kristalima, cirkonima, staklenim perlama i riječnim biserima. Nježnih toplih tonova i boja pristaju na svaku stukturu i boju kose. PERLET ukrasi su rađeni od vrlo kvalitetnih materijala te ostaju klijenticama kao trajna uspomena. Naša vizija prilikom stvaranja ukrasa je profinjena, drugačija i zadovoljna mladenka. Želimo da se žene osjećaju posebno s našim ukrasima u kosi, želimo da se osjećaju kao da su okitile najljepšim cvijećem i žele to svima pokazati. Naša misija je da se svaka žena kada to poželi osjeća kao kraljica. Svaki PERLET ukras je kruna žene, izrađena po njenoj mjeri, ističe njenu ženstvenost i ljepotu.

Evo me danas, godinu dana nakon pokretanja PERLET-a, sjedim pored svog mališana, gledam ga kako anđeoski spava i planiram što ćemo raditi sutra. Sutra je ponedjeljak a ja sam ta sretnica koja ne mora ujutro sjesti u auto i u 8 sati se nacrtati u uredu. Moj tempo je malo drugačiji, s obzirom da vodim vlastiti posao a uz to sam i Gabrielova mama to se odražava i na moje radno vrijeme koje maksimalno pokušavam prilagoditi svome djetetu. Moj radni dan kreće u 9 sati, iako je na početku zamišljeno da krene u 8, kako to biva, 8 sati je postalo 9 sati upravo zbog Gabriela koji je ujutro naslađi i najveseliji pa mi je teško odvojiti se od njega i prionuti u posao. Često me pitaju kako sam uz malu bebu odlučila razviti brand PERLET i uspjela uskladiti majčinstvo i poduzetništvo. Kako je Gabriel bio iznimno dobra beba, uz njega sam nesmetano mogla planirati, skicirati i kreirati prvu kolekciju PERLET ukrasa za kosu. Gabriel je doslovno mjesec dana nakon rođenja počeo spavati bez buđenja, tu i tamo bi se probudio i pojeo, sve to je obavljao zatvorenih očiju tako da bi nakon hranjenja brzo utonuo u san. Bila sam naspavana mama koja je višak pozitivne energije morala negdje ispucati, tako sam večernje sate iskorištavala za izradu PERLET ukrasa. Cijela priča oko harmoniziranja majčinstva i poduzetništva ne bi bila moguća da uz sebe nemam divnu podršku muža, moje majke i sestara. Naprosto bez njihove svakodnevne pomoći i uskakanja brand PERLET ne bi danas postajao. Kada bi me tu i tamo svladao umor( ručni rad iziskuje stvarno puno koncentracije i vremena), držala bi me misao da ako uspijem u svome naumu pružit ću svome djetetu poučnu i inspirativnu priču kada poraste. Također tu je konstantno i moralna majčinska obaveza da svojim primjerom pokažem svome djetetu kako radom i trudom može ostvariti svoje snove.

Kada poraste, otkrit ću mu meni najdraži životni recept:

„Odaberi posao koji voliš i nikada više u životu nećeš morati raditi niti jedan dan.” KONFUCIJE.”