DJEČJA PREGAČA BEZ ŠIVANJA – DIY

Za danas sam vam pripremima jedan vrlo jednostavan projekt. Izrađujem dječju pregaču za koju ne morate imati šivaću mašinu, samo najosnovnije znanje ručnog šivanja (u minimalnoj količini). Dakle, ovo može i mala beba napraviti…tako se barem kaže 🙂

Materijali za izradu pregače su:
– kuhinjska krpa, moja je veličine 50×70 cm
– flizelinska traka za porubljivanje (Ikea)
– dvije kopče za tregere
– traka
– igla i konac, pegla i škare
Za početak je najjednostavnije da krpu prislonite na dijete i otprilike procijenite njenu dužinu ali i izgled.
Za izgled gornjeg djela pregače sam jednostavno presavinula krpu da dobijem željeni oblik koji sam zatim iscrtala krojačkom kredom i izrezala.
* Neka vam bude na umu da ćete od izrezanog ruba izgubiti još oko 1,5 cm kod peglanja i ljepljenja rubova.
 
Izrezani rub je potrebno uredno ispeglati i u ispeglani dio umetnuti flizelinsku traku koju ponovo dobro popeglajte na visokoj temperaturi, slobodno koristite i paru.
Traka se treba potpuno zaljepiti na tkaninu.
Ljepljiva flizelinska traka je zapravo jednostavno i praktično rješenje za porubljivanje ako nemate šivaću mašinu. Tkanine koje ste porubljivali njome možete prati na temperaturi do 60°.
 
Traka koja će ići oko vrata dužine je oko 27 cm. 
Na njene krajeve sam pričvrstila kopče za tregere jer eto, izgledalo mi je baš zanimljivo, i to je bio jedini način da nagovorim sina da stavi pregaču na sebe. 
 
😛 
 
Još samo treba ušiti vezice sa strane i naša pregača je gotova!
 
 
 
Nadam se da sam ovim kratkim tutorijalom potaknula maštu svih onih mama ( i tata) koje ne znaju šivati! 
Mnogo toga možete napraviti bez šivaće mašine, od skraćivanja zavjesa do dječjih maskica.
Samo dajte priliku pegli i flizelinskoj traci 🙂 
 

EMILIJA

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video,modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmjeni barem 2 puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi.