MOONCUP – IDEALAN LJETNI DODATAK GDJE GOD SE NALAZILI

Ljeto je idealno vrijeme za odabir svjetlije i prozračnije odjeće ili uživanje na plaži u novom trendovskom kupaćem kostimu. Međutim i najsavršeniji  ljetni outfit može upropastiti neplanirana mjesečnica. Tada nastupa drama, pa žene odlaskom na plažu češće upotrebljavaju konvencionalne higijenske proizvode. Međutim, iako se čine praktičnim, proizvodi poput tampona ili jednokratnih uložaka nisu najprikladniji za korištenje tijekom borvaka na plaži, kupanja u moru, bazenima ili spa centrima. Za vrijeme tuširanja, kupanja u bazenima te moru njihovo je korištenje ograničeno te ih zbog oslabljene moći upijanja, sa svakim doticajem s vodom treba mijenjati. Rješenje ovakvim ljetnim mukama nalazi se u menstrualnoj čašici Mooncup, idealnom higijenskom dodatku gdje god se nalazili. Napravljena od mekog, medicinski čistog silikonskog materijala, Mooncup menstrualna čašica u Hrvatskoj je još uvijek neotkrivena alternativa tamponima i skupim jednokratnim higijenskim proizvodima. Osnivačica kompanije, Su Hardy, odlučila je spojiti postojeće menstrualne čašice s hipoalergenskim materijalom kako bi ih učinila još zdravijim i dostupnijim svima. Mooncup čašice dolaze u dvije veličine: A veličina koja je preporučena za žene starije od 30 godina i koje su imale vaginalne porode, te B veličina namijenjena djevojkama mlađima od 30 godina koje nisu rodile vaginalno. Tijekom lipnja, svoju Mooncup menstrualnu čašicu možete nabaviti po promotivnoj cijeni od 187,00  kn u Bio&Bio trgovinama.

ZAŠTO ODABRATI  MOONCUP MENSTRUALNU ČAŠICU

Žena tijekom svog života prosječno upotrijebi 11.000 komada jednokratnih higijenskih proizvoda, a koristeći Mooncup kojeg se može nanovo koristiti godinama, ta se brojka uvelike smanjuje. Mooncup menstrualne čašice proizvod su za višekratnu upotrebu zbog čega se smanjuje količina plastičnog, ljepljivog i nerazgradivog higijenskog otpada pa je zbog toga Mooncup kompanija prvi proizvođač higijenskih proizvoda koji je dobio certifikat Etičkog poslovanja zbog odgovornog ponašanja prema zaposlenicima i brizi za okoliš.  Proizvedena od mekog, medicinski čistog silikonskog materijala bez lateksa, izbjeljivača, toksina, BPA i umjetnih bojila, Mooncup čašica savršen je proizvod za one koji vode brigu o svom tijelu. Tamponi svojim sastavom i materijalom mogu isušiti sluznicu, ispuštati vlakna ili sadržavati mirisne aditive, dok Mooncup menstrualna čašica ne remeti pH ravnotežu sluznice, prikuplja tekućinu, a ne upija ju te oznakama za količinu tekućine omogućuje praćenje menstrualnog krvarenja.

S obzirom da Mooncup ne upija, već prikuplja, može zadržavati čak tri puta veću količinu tekućine od tampona što ga čini dugotrajnijim i upotrebljivim i u danima jačeg krvarenja. Potpuno je diskretan i zbog jednostavnog održavanja dovoljno je posjedovati samo jednoga. Preporučeno je prazniti ga svakih 4-8 sati, isprati ispod mlaza mlake vode i ponovno umetnuti.