STVORITE MINI SPA U SVOM DOMU

Kako dolaze hladniji dani tako se naša koža više isušuje i potrebna joj je veća njega. Pošto nemamo priliku svako malo otići u wellness centar zašto ga ne bismo stvorili u svom domu u bilo koje doba dana kad za to imamo priliku.

Stoga evo nekoliko koraka do savršenog opuštanja:

  1. Stvorite opuštajuću atmosferu

Osigurajte si sat, dva vremena za sebe, prigušite svjetla, upalite koju mirisnu svijeću za opuštanje, upalite CD s opuštajućom glazbom, a ručnike stavite na tople radijatore tako kad ćete ih zatrebati da budu topli.

  1. Čišćenje lica i tijela

Očistite lice blazinicom i losionom za čišćenje ili običnom mlakom vodom. Zatim napravite peeling lica koji može biti i domaći uz kukuruzno brašno i med. To sam koristila dok nisam otkrila Sisley Creme Gommante, savršeni piling za lice. Kad ga jednom isprobate, nećete htjeti probati drugi. Nakon njega nanesite masku za lice. Kad je maska na licu, napravite piling tijela. Posebnu pažnju obratite koljenima i laktovima i pažljivo uklonite mrtve stanice s kože. Ima odličnih i povoljnih pilinga za tijelo u Mulleru i D&Mu gdje najčešće kupujem. Meni je odličan Garnier Body Oil Beauty scrub.

  1. Priprema kupke

Prije nego krenete s pilingom i maskom otvorite slavinu i neka se kada puni dok budete spremni. Pripremite si kupku bogatu pjenom. To će Vas više opustiti. Lush ima zgodne bombice za kupke pa ih isprobajte.

  1. Opuštanje

Uđite u pjenušavu kupku i uživajte slušajući opuštajuću glazbu i ne razmišljajući o problemima i zadacima koji Vas čekaju. Njih ostavite ispred kupaone. Ovo vrijeme je samo za Vas. Nevjerojatno je koliko sat opuštanja znači za tijelo i um.

  1. Maska za oči

Iskoristite vrijeme u kadi i za opuštanje očiju. Svi znamo da hladni koutovi krastavaca opuštaju. Ukoliko ih nemate pri ruci, sigurno imate čaj od kamilice. Ohladite ga, namočite blazinice te nanesite na oči.

  1. Istuširajte se

Nakon namakanja u kadi vrijeme je za tuširanje svojim omiljenim losionom kako bi sve zaostatke pilinga skinuli s kože.

  1. Manikura i pedikura

Nakon što je koža namočena lakše je urediti nokte. Odaberite svoju omiljenu jesensko-zimsku nijansu laka za nokte i opuštajte se dok se lak suši.

Pokušajte si priuštiti ovakvo opuštanje jednom mjesečno ako ne možete češće i uživajte.


MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar