10 načina na koje mi je majčinstvo promijenilo život

Ne vjerujem niti jednoj ženi koja kaže da ju majčinstvo nije promijenilo. Majčinstvo mijenja sve. Tebe kao osobu, tvoj život, tvoj odnos prema drugima, doslovno svaki tvoj dan. Ja osobno nisam ista osoba koja sam bila do prije tri godine. Kad su mi govorili “vidjet ćeš, život će ti se okrenuti naopačke” zakolutala bih očima i pomislila “meni neće”. Eh kako sam se prevarila.

  1. Počnimo od osnovnih fizioloških potreba. Spavanje. Spavanje nije više potreba, već dar s neba. Ako se dogodi spavanje vikendom do 8 to se prepričava danima. Nakon spavanja – kava. To nije samo kava. To je mojih 5 min. Moja terapija.
  2. Ja više nisam na prvom mjestu. Nisam čak ni na drugom. Totalno sam u nekom drugom planu. Znam da griješim, ali znam i da nisam jedina.
  3. Zaista, rješenje za sve je dobra organizacija…ako se uspijete organizirati. Ili ako imate baka servis.
  4. Majčinstvo me je upotpunilo, ali ipak sam shvatila da se moram realizirati i u drugim stvarima da bih bila zadovoljna sa sobom. Suočiti se sa svojim strahovima, raditi na sebi, raditi ono što volim i želim. Trenutno se trudim raditi na tome.
  5. Napokon znam što znači biti strpljiv. Majčinstvo me naučilo da duboko udahnem i brojim do 10 prije nego što burno reagiram.
  6. U ovom supermama svijetu teško je biti perfekcionist. Kad tad odustat ćete od spremanja igračaka u dnevnom boravku. Ali mogu vam otkriti svoju tajnu: decluttering.
  7. U majčinstvu ništa ne ide onako kako ste to zamislili. Uvijek očekujte neočekivano. I nećete se razočarati.
  8. Romantični izlasci u dvoje za mene su sad samo sjećanje. Nama je romantika ako zajedno uspijemo odgledati film do kraja. Doma naravno, niste valjda mislili u kinu.
  9. Po prirodi sam introvert, ali ne znam što se to točno dogodilo otkad sam postala mama. Više mi nije problem izraziti svoje mišljenje na glas i totalno me briga što će netko o meni misliti. O sličnoj temi pisala je i naša supermama Ivana (ovdje).
  10. Najvažnije od svega, zbog svog djeteta trudim se svaki dan biti bolja osoba. On mi je najveća motivacija. Za sve.