NE PRESKAČITE NOĆNU BEAUTY RUTINU

Drage Supermame,

Sinoć sam u otišla na spavanje, a da nisam skinula šminku. Da, i to se dogodilo, a mislila sam da nikad neće. Nakon napornog dana to je bilo jače od mene. Nisam se mogla natjerati na to. Sigurno ste nekad imale takve trenutke. Utješite me i recite da jeste. Nakon što sam okupala cure i stavila ih u krevet, samo sam se legla na krevet i zaspala. Ujutro sam se grozno osjećala, probudila sam se s nekom težinom na licu. Jedva sam čekala očistiti lice da malo dođem k sebi.

Rekla sam si da koliko god ubuduće budem umorna, nikad više neću otići spavati sa šminkom na licu. Nismo ni svjesni koliko noćna rutina znači našem tenu i kako tijelo pamti u mladosti te u zrelijim godinama bude zahvalno. Zato što nećete nikada moći stvoriti mladi ten u zrelim godinama, nego jedino što možete je zadržati ovaj koji imate sada.

Stoga, skupite još toliko snage i volje i očistite lice barem mlijekom, a ja ću s vama podijeliti što sve možete učiniti za svoj ten kad imate malo više vremena (i volje) prije spavanja.

Korak 1.: Očistite šminku s lica

Oči i područje oko očiju je najosjetljivije, a ujedno i prvo koje pokazuje znakove starenja. Uvijek pročitajte je li proizvod za skidanje šminke služi i za skidanje šminke s očiju. Budite nježni oko tog područja i kružnim pokretima skinite maskaru i sjenilo.

Korak 2: Gel ili pjena za čišćenje lica

Gel na bazi vode je nužan za micanje slobodnih radikala s kože koji oštećuju naš ten. Još bolje ako s običnim gelom koristite i onaj na bazi ulja.

Korak 3: Tonik

Heroj svake beauty rutine, tonik je nužan za balans ph kože i dobra priprema kože za sve sastojke i formule koje slijede. Nakon što lice posušite ručnikom, nanesite proizvod direktno na lice, ne mora se nužno nanositi vaticom. Kad koristite dlanove možete najbolje kontrolirati količinu nanesenog proizvoda.

Korak 4: Serum

Serume uvijek hvalim i nikada ih ne zaobilazim. Ovisi koje probleme imate s tenom, on će odrediti koje proizvode treba koristiti. Dobro pravilo je fokusirati se na hidrataciju i regeneraciju za noćno nanošenje, a onaj serum koji je bogat antioksidansom i vitaminom C ostaviti za dan.

Korak 5: Ulje

Nanošenje ulja preko noći omogućit će koži da se bori s većom proizvodnjom sebuma kod onih koji imaju masniju kožu, ulje će ju hraniti. Suha i osjetljiva koža su također na dobitku zbog vlažnosti koji ulje pruža.

Korak 6: Noćna krema

Posljednji korak noćne rutine može, a i ne mora biti završetak cijele priče. Ako želite da ulje djeluje samo, ne morate nanositi i kremu.
Bez obzira što se sve nanosi, jutro treba započeti s uobičajenim ritualima čišćenja, ali isključivo blagim mlijekom, tonikom ili samo vodom.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar