SPRAY TANNING – PREPLANULOST KOJA NE ŠTETI KOŽI

Prošli vikend smo bili gosti na jednom lijepom vjenčanju. Veselila sam mu se jako jer je to bio i svojevrsni izlazak za supruga i mene, a ono što je bilo još bolje je da je svadbena svečanost bila u istom restoranu gdje i naša prije osam godina. Lijepo je bilo prisjetiti se tih trenutaka. Haljina koju sam naručila online je stigla doslovno u zadnji tren i začudo, odlično mi pristajala, ali ono što mi je bio trn u oku kad sam ju obukla (osim viška kila) je bila nijansa moje kože, ono kako se kaže “bijela ko sir” efekt.

U zadnjih nekoliko godina intenzivno slušamo da je izlaganje suncu izrazito štetno kao i odlasci na solarij. Svi podatci govore da je velika štetnost pretjerano izlagati se solariju. Neke države su usluge korištenja solarija u potpunosti zabranile. Priznajem, prije nekoliko godina i sama sam bila česti posjetitelj studijima za sunčanje, ali nakon što sam primijetila nekoliko novih madeža na svom tijelu odlučila sam se više ne izlagati jer ništa nije vrijedno narušavanja vlastitog zdravlja.

Za spray tan sam prvi put čula prije nekoliko godina na televiziji kad se glumica Charlize Theron pojavila na Oscarima preplanulog tena i komentirala na koji je način do njega došla. Bila je naravno riječ o spray tanningu. I naravno meni nezaboravne scene koje će se svi ljubitelji serije Prijatelji sjetiti kad je Ross ušao u kapsulu za prskanje i bio poprskan dva puta po istoj strani nakon što je brojao 1 Misissippi, 2 Misissippi, 3 Misissippi itd ?.

Nakon nekog vremena sam čula da to rade i u Hrvatskoj na nekoliko mjesta pa se to s vremenom i proširilo na više lokacija no neke su cure znale biti nezadovoljne jer bi im tijelo već drugi dan bilo prepuno mrlja koje bi se jako vidjele na danjem svjetlu tako da nisam o toj tehnici tamnjenja previše razmišljala, sve do sad.

Šogorica mi je u razgovoru spomenula kako prije ovog vjenčanja planira otići u novootvoreni studio za masažu, maderoterapiju i spray tan u Samoboru “A new you“. Odlučila sam joj se pridružiti. Oduševila sam se čim sam ušla u studio. Lijepo uređen, ugodnog ambijenta i dragih vlasnika. Samo prskanje traje nekih 20tak minuta. Nakon prskanja vas pregledaju ne bi li negdje ostao dio koji nije zahvaćen ili kakva mrljica. U “A new you” studiu koriste svjetski najpoznatiji brand za samotamnjenje St. Tropez. Stekli su svjetsku popularnost jedinstvenom formulom DHA i Aloa vere koje štite kožu od isušivanja, a s kojim problemom se susreću proizvođači sličnih preparata za samotamnjenje. Boja izgleda toliko prirodno preplanulo da su me svi pitali kad sam to bila na moru?

Bila sam na tretmanu dan prije svadbe no bolje je otići 2-3 dana prije nekog važnog događaja jer je nijansa boje tada najljepša, a prvi dan najjača. Ono što me oduševilo je što boja i nakon tjedan dana traje, pomalo jenjava, ali ravnomjerno i na svim mjestima isto. Nema ružnih mrlja, a ono što je najvažnije nema loših utjecaja na zdravlje. Namijenjeni su svim bojama puti, od prirodno tamnijih do skroz svijetlih i osjetljivih. Ne izazivaju alergijske reakcije, dermatološki su ispitani i nisu testirani na životinjama! Uz to, izuzetno su ugodnog mirisa.

Idealno za nas mame kad želimo dobiti efekt preplanulosti u samo nekoliko minuta. Od mene dva palca gore za spray tanning u “A new you”!


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar