POKLONITE SVOJOJ DJECI – VRIJEME PROVEDENO ZAJEDNO

Blagdanski ugođaj se već duže vrijeme osjeti u zraku. Prosinac je napokon pokucao na vrata, a s njim i lampice, svjetlucave kuglice i dobro raspoloženje. Osim toga, prosinac je vrijeme za smišljanje dobrih poklona. Prvi u nizu – sv.Nikola.

Oduvijek sam htjela svojim najdražima pokloniti nešto originalno. To ne znači da moram otvoriti minuse na bankovnoj kartici, jer može se pokloniti i nešto sasvim drugačije. Svoje vrijeme. Pogotovo sada, kada imamo djecu. Želim ih naučiti da nije sve u ogromnim poklonima i da zapravo, ogroman poklon može biti i poljubac-zagrljaj-topla riječ. Znam da zvuči kao klišej, ali zaista vjerujem da je to moguće.

Kakav je naš plan za sv.Nikolu? Navečer ćemo očistiti čizmice. Lukine i Šimunove. Postavit ćemo ih na prozor, baš kao što sam to radila sa svojim bratom i roditeljima. To uzbuđenje je nešto čega se uvijek s radošću sjećam. Ujutro, kada se moji dečki probude, dočekat će ih slatkiši i pismo od sv.Nikole. U pismu će pisati sve što su dobro napravili, pohvala za lijepu riječ, dobra djela i želja sv.Nikole da se i dalje trude biti što bolji. U pismu će ih, osim toga, čekati i karte za kino. Odlučili smo da je idealno što je odmah nakon sv.Nikole, druga subota u mjesecu, što znači da se Optima telekom ovog puta obukla u ruho sv.Nikole i obiteljima osigurala besplatne karte. Divan poklon djeci, jer njima je vrijeme provedeno s roditeljima najvažnije. A kada to vrijeme možete provesti odlaskom u kino, dječje uzbuđenje je još veće.

Ovog puta nas na velikim ekranima čekaju Asterix i Obelix (idealno za mog malog gladijatora). A plan za poslije? Idemo u grad na Advent. Zar to nije posebno iskustvo? I opet, drugačiji poklon za sv.Nikolu? Vrijeme provedeno zajedno. Bit blagdana, na kraju krajeva, nije da bankrotiramo od silnih poklona. Upakirajte dobra djela, osmijeh, ljubav, zagrljaj, nesebičnost u najšareniji i najšuškaviji papir ove blagdane. Ubacite i pokoji slatkiš – to je nešto što će izazvati još veći osmijeh kod naših malenih. Budite kreativni i prisutni, provedite blagdane zajedno…

p.s. karte za kino možete pokupiti od petka, 7.12.2018. u Cinestar kinima u Arena Centru u Zagrebu, Mall-u u Splitu, te Cinestar kinima u Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Slavonskom Brodu.