POZITIVNA PRIČA S DRUŠTVENIH MREŽA – PROMijeni me

Kažu da je čovjek prosjek pet osoba s kojima najčešće provodi vrijeme, no jesmo li se ikada zapitali kakav utjecaj na nas i naše ponašanje imaju osobe koje pratimo na društvenim mrežama. Upravo smo zbog toga danas odlučile podijeliti s vama jednu pozitivnu priču i inicijativu jedne supermame i superžene koja potiče druge na promjenu. Mama i food blogerica Tea (Mamika) iskoristila je društvene mreže kako bi pokrenula humanitarnu inicijativu pod nazivom “PROMijeni me” čiji je cilj prikupljanje odjeće i obuće za maturante. 

Prije godinu dana u ovo vrijeme vidjela sam objavu u jednoj Facebook grupi, u kojoj je jedna mama došla na ideju da pokloni svoju haljinu i cipele s maturalne večeri i pozvala je druge da učine isto. Jako sam se tome veselila, jer su mi odmah na pamet pale cipele koje sam kupila i nisam nikad obula, ni jedan jedini put! Ali od toga nažalost nije bilo ništa, pa sam odlučila da ću sljedeće godine ja probati organizirati nešto slično. Tako je nastala inicijativa “PROMijeni me”, koja dolazi od engleske riječi PROM (maturalna večer) i glagola promijeniti, koji se odnosi na promjenu vlasnika stvari. 

Zašto? Zato što vjerujem da svi mi imamo sve, samo netko ima viška, a netko manjka. Vjerujem da pametnijom raspodjelom možemo postići da svi imaju dovoljno.”

Tea nam je također rekla zašto se prvenstveno odlučila obratiti mamama i našem portalu: “Vjerujem da mnoge mame imaju hrpu haljina i cipela iz ranijeg života prije djece, razne haljine sa svadbi, krizmi i sličnih događaja, puno cipela koje odjednom imaju previsoku petu ili su nenadano postale koji broj premale. Bila bi šteta da sve te ljepotice trunu po ormarima ili ispod kreveta, a s druge strane mogu još nekome stvoriti uspomene za pamćenje.”

Nadamo se da će i vas i nas ova lijepa inicijativa napokon potaknuti na raščišćavanje ormara, a možda će baš vaša haljina jednoj djevojci uljepšati taj tako važan događaj u životu.

“Vjerujem da se možemo dobro zabaviti i bez da potrošimo velike količine novca. (Sjetimo se samo kako su nam neplanirani izlasci u skroz običnoj odjeći bili puno bolji od onih za koje smo se spremali danima.) Zato, da netko ne bi ostao uskraćen za priliku za dobru zabavu sa svojim prijateljima, priključite se inicijativi “PROMijeni me” – akciji prikupljanja haljina, cipela, košulja (i svega ostalog) za najvažniju večer na kraju školovanja – onu maturalnu!” nadodala je za kraj naša supermama Tea.