ukrasite božićne kekse ovom royal icing glazurom

Royal icing glazura za ukrašavanje

Royal icing glazura može se iskoristiti za ukrašavanje kolačića, keksića, torti… svega što vam je potrebno. U predbožićno vrijeme najčešće se koristi za ukrašavanje medenjaka (gingerbread keksića), kao i za izradu i ljepljenje kućice od medenjaka. Ili pak za ukrašavanje borića od čokoladnih browniesa kao što su ovi na fotografijama.

Royal icing glazura je vrlo jednostavna, potrebni su:

1 bjelanjak
1 žličica limunovog soka
200 g šećera u prahu

Priprema

1.U bjelanjak dodati žličicu limunovog soka i umiješati ručno s pjenjačom.
2.Postepeno dodavati šećer i miješati dok se ne dobije jednolična smjesa. Ako se želi obojati nekom bojom, sad se dodaje boja u prahu i miješa se dok se boja dobro ne umiješa.
3.Smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje i igrati se.
Budući da se brzo suši na zraku, ostatak smjese prekriti prozirnom folijom.

Ovdje možete vidjeti kako sam koristila ovu glazuru na medenjacima: Gingerbread

Royal icing recept

Dolazi vrijeme Božića, vrijeme kada se često pretrpamo obavezama, radimo velike popise za kupovinu hrane i poklona. Umjesto toga mogli bismo malo više uživati u malim radostima kao što je ukrašavanje kolačića sa svojom djecom. Zastanimo malo na tren i podružimo se s najdražima, stvarajmo uspomene kojih će se u budućnosti rado sjećati.

Još jedna od zanimljivih aktivnosti koje mi doma volimo raditi, umjesto da kupujemo kao sumanuti, je odabrati neko dijete iz udomiteljske obitelji ili neke obitelji koja prolazi kroz teškoće, te ga darivati za Božić. Ovo su organizacije kojima vjerujemo i koje svake godine izaberemo:

Mali zmaj

Forum za kvalitetno udomiteljstvo

Učinimo Božić manje stresnim, više šarenijim i toplijim onima kojima je potrebnije!

Facebook: Mamika

Instagram: @mamika.tea

TEA Supermama djevojčice, velikih plavih očiju. Ovisnik je o “to-do” listama, a u multitaskingu je dostigla level pro. Životni joj je moto: carpe momentum, a drugi je opisuju kao “50 nijanse roze”. Udana za najboljeg prijatelja, koji ju strpljivo vozi po cijeloj Lijepoj našoj.

Leave a Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.