slastice za odrasle za sve ljubitelje tradicionalnih istarskih okusa

Iako se blagdanima najviše raduju oni najmanji, i mi odrasli sretni smo što napokon stiže vrijeme godine kad se možemo malo više opustiti, odmoriti i uživati sa svojim najdražima. Svi znamo da se za Božić kalorije ne broje, a što ima bolje i slađe od finog božićnog ručka uz koju čašu dobrog vina i mirisnih kolača i keksića.

Odnedavno u Zagrebu u novootvorenoj slastičarnici Mirakuli u Kranjčevićevoj 41, možete uživati u slasticama za odrasle – čija receptura dolazi ravno iz srca Istre. Da, dobro ste pročitali! Mirakuli su savršeni spoj osebujnih sastojaka i kombinacija okusa, s manjim udjelom žestokih alkoholnih pića u većini punjena. Slastice koje ne možete dijeliti s vašim najmanjima.

zašto “slastice za odrasle”?

“Slastice za odrasle mi je kao slogan pao na pamet jer to jesu kombinacije samih okusa koje djeci nisu privlačne, a i udio žestokih alkoholnih pića doprinosi toj temi u samoj promociji. Dakle, u suradnji s domaćim OPG proizvođačima, u svoje Mirakule sam sljubio Bisku, Medenicu, istarsku komovicu, Orahovac, travaricu Erba Luigia s čokoladama ili svojim voćnim marmeladama. Okus je oplemenjen i aromatičnim biljem poput ružmarina, lovora i lavande. Specifičan okus istarskog maslinovog ulja sam sljubio s teranom ili tamnom čokoladom. Što bi moj dragi prijatelj rekao: Okusi Mirakula su taman obično poznati da ih se lako sjetiš i taman profinjeni da ih opet poželiš.”, objašnjava Saša Jovanović, vlasnik slastičarne Mirakuli i pekare Delikatese Tina.

Ideja za Mirakule dugo se kuhala u Sašinoj glavi, no koliko god pokušavao, u svom je gradu nije uspio izrealizirati. “Često me Pula kao grad sputavala u kreativnosti jer je ovdje dosta konzervativno i malo tržište pa su s vremenom silne ideje pale u vodu. Nakon obiteljske tragedije našao sam se u životnim okolnostima sam sa sobom na početku. Onda si čovjek dopusti i nešto čega bi se prije pribojavao… Tako se i dogodilo moje unutarnje dopuštenje da probam napraviti taj veliki iskorak i otvorim prodaju u Zagrebu.”

Iza cijele recepture i proizvodnje stoji Saša, a za sada u ponudi možete pronaći 12 kombinacija mirakula. Među dostupnim mirakulima trenutno su najtraženiji oni od višnje, terana i maslinovog ulja.

 

pitale smo mame što najčešće kuhaju u karanteni – SUPERMAME