tjestenina s piletinom i pestom

Vani nam je sve toplije i definitivno sve manje vremena želimo provoditi unutra (a posebno u kuhinji). Zato mi je još bitnije kuhanje čim više skratiti i ubrzati, a da pritom ne izgubim na raznovrsnosti i okusima. Danas ti ostavljam svoj tjedni plan:

A ide i jedan brzi recept koji često radim, posebno kad ne želim previše vremena provesti u kuhinji:

Tjestenina s piletinom i pestom

*video recept pronađi ovdje

SASTOJCI:

3 žlice maslinovog ulja
500 grama piletine
1 luk
1 poriluk
3 žlice pesto umaka
1 žlica paste od češnjaka
200 grama krem sira
1 paket tjestenine + voda od kuhanja tjestenine

po želji parmezan ili prehrambeni kvasac

začini: sol, papar, dimljena paprika

PRIPREMA:

Prvo na ulju ispržimo piletinu koju smo narezali na kockice. Tjesteninu skuhamo po uputama na pakiranju. Piletinu začinimo – sol, papar, dimljena paprika.

Dodajemo luk i poriluk (možeš koristiti bilo koju kombinaciju luka koju želiš, ja volim ubaciti poriluka jer daje laganu slatkoću jelu). Kad se luk popržio, dodajemo pesto umak i pastu od češnjaka, a nakon toga i šalicu vode od kuhanja tjestenine.

Kad se sve prožme, dodajemo krem sir, provjerimo treba li još začiniti i na kraju možeš ubaciti sir parmezan ili prehrambeni kvasac koji ja koristim umjesto sira.

Dobar tek želim, bilo bi mi drago da se povežemo na mojem Instagram profilu, a uvijek možeš posjetiti i moju Web stranicu.

Otvorena sam za sva pitanja koja imaš i jedva čekam da se čujemo!

Naslovna fotografija: pexels.com
Ostale fotografije: privatna arhiva autorice

MARIJA KOS Majka koja voli kuhati s dvoje djece koja vole papati. Osim dijeljenjem recepata, bavi se pružanjem podrške edukatoricama u njihovim online tečajevima. Veseli ju učenje novih stvari, a to se prenosi i na kuhinju gdje, kako sama kaže, uvijek nešto prčka. Ručak za tjedan