Za kraj ljeta food blogerica Tonka Radić Čobanov donosi nam jednostavan i brzi recept za prefine tikvice u umaku od rajčice.
Rolane tikvice u tavi s umakom od rajčice i mozzarelle
Tikvice prvo grillamo pa punimo mozzarellom, zarolamo i kuhamo u umaku od rajčice. Na kraju pospemo s još malo sira. Mozzarellu možete zamijeniti s drugim topljivim sirom po želji.
Umak od rajčice:
▪️500 ml pirea od rajčice
▪️1 češanj češnjaka
▪️1 prstohvat crnog papra
▪️soli po ukusu
▪️2 listića bosiljka ili origano ovisi što volite
Punjenje:
▪️3 manje tikvice
▪️200 g mozzarelle ( cca .)
▪️ krušne mrvice
▪️ naribani Grana Padano (količinu sira prilagodite vašim željama)

Postupak:
U tavu stavite malo maslinovog ulja i na njemu popržite oguljeni češanj. Dodajte pire od rajčice i začinite sa soli, paprom i bosiljkom. Promiješajte, dodajte pola čaše vode i kuhajte umak na laganoj vatri oko 15 minuta.
Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Pecite ih na grill tavi. Moraju ostati mekane da se lako mogu zarolati.
Svaku plošku tikvice nadjenite velikom mozzarellom i smotajte u roladu.
Slažite ih u umak od rajčice, kuhajte 2-3 minute te na kraju po površini pospite s malo krušnih mrvica i naribanog sira.
Kuhati dok se sir ne otopi.
Dobar tek!
Za ostale recepte zapratite Tonku na @tonkina_kuzina ili bacite oko na ovu jesensku poslasticu.
