
Tonka Radić Čobanov s bloga @tonkina_kuzina donosi nam divan jesenski recept iz djetinjstva.
Znate ono kad odrastete na nečemu, pa onda i vi to nostalgično spremate svojoj djeci na neke nove načine. Za mene su to upravo ove palačinke od palente.
Ako poslužite u manjem plehu izgledati će vam kao biskvit dok ćete u većem plehu dobiti palačinke – okus je isti, pitanje je samo što je vama draže.
Ove palačinke/biskvit mogu se poslužiti sa šećerom u prahu i pekmezom. Moja djeca ih najviše vole s džemom od marelice, dok ja volim med ili đžem od brusnica.
palačinke/biskvit od palente
sastojci
postupak
U zdjeli zakuhajte mlijeko s 20 g maslaca, šećerom, vanilin šećerom, prstohvatom soli, narančinom koricom i cimetom. Dodajte palentu uz stalno miješanje. Često miješajte da ništa ne zagori.

U kuhanu palentu dodajte 3 žumanjka i pjenjačom povežite. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg te špatulom umiješajte smjesu palente.


Zagrijte pećnicu na 200°C.
Preostali maslac otopite te premažite posudu. Ulijte palentu i pecite na 200° dok ne porumeni. Pospite šećerom u prahu i ukrasite džemom.
Dobar tek!
