Kremasta juha od gljiva idealna je za prohladne jesenske dane
Iako smo već dobro zagazili u jesen, promjena sata nas je još više pogurala u jesenska jela, barem mene! Zato sam se odlučila pripremiti pravu jesensku juhu, onu koja grije i utješi u hladnijim danima. Ovaj put riječ je o krem juhi od gljiva, ali s dodacima koji joj daju dodatnu dubinu. Pogledaj recept za toplu, mirisnu juhu koja će te osvojiti na prvi zalogaj!
Ali prvo pregledajmo novi tjedni plan:
I krećemo na recept:
Krem juha od gljiva
SASTOJCI:
3 žlice ulja
30 grama maslaca
500 grama šampinjona
1 luk
1 poriluk
3-4 krumpira
1 žlica krem sira
1 l temeljca/vode s kockom za juhu
100 grama špeka
100 grama parmezana
3-4 šnite kruha
začini: sol, papar, češnjak, vlasac
PRIPREMA:
Ulje i maslac zagrijemo na tavi i ubacimo prvo luk i poriluk na dinstanje. Nekoliko minuta miješamo i kad je luk postao staklast, dodajemo krumpir narezan na kockice.
Opet nekoliko minuta miješamo pa dodamo gljive i zalijemo temeljcem ili vodom u kojoj smo otopili kocku za juhu.
Ubacimo žlicu krem sira i kad je povrće omekšalo, usitnimo štapnim mikserom ili u blenderu do željene teksture.
Za dodatke na juhu pripremimo kruh i špek. Prvo ispečemo špek na tavi, a zatim na istoj tavi ispržimo kockice kruha.
Po želji još dodamo parmezana na vrh i poslužimo juhu!
Dobar tek ti želim!
Za više recepata posjeti moj Instagram ili Web stranicu, a pozivam te da se priključiš i mojoj newsletter zajednici!
kroz planiranje do manje troškova – ukusan recept za svaki budžet – SUPERMAME
