ovu kremastu juhu od gljiva morate probati!

Kremasta juha od gljiva idealna je za prohladne jesenske dane

Iako smo već dobro zagazili u jesen, promjena sata nas je još više pogurala u jesenska jela, barem mene! Zato sam se odlučila pripremiti pravu jesensku juhu, onu koja grije i utješi u hladnijim danima. Ovaj put riječ je o krem juhi od gljiva, ali s dodacima koji joj daju dodatnu dubinu. Pogledaj recept za toplu, mirisnu juhu koja će te osvojiti na prvi zalogaj!

Ali prvo pregledajmo novi tjedni plan:

I krećemo na recept:

Krem juha od gljiva

SASTOJCI:

3 žlice ulja
30 grama maslaca
500 grama šampinjona
1 luk
1 poriluk
3-4 krumpira
1 žlica krem sira
1 l temeljca/vode s kockom za juhu
100 grama špeka
100 grama parmezana
3-4 šnite kruha
začini: sol, papar, češnjak, vlasac

PRIPREMA:

Ulje i maslac zagrijemo na tavi i ubacimo prvo luk i poriluk na dinstanje. Nekoliko minuta miješamo i kad je luk postao staklast, dodajemo krumpir narezan na kockice.

Opet nekoliko minuta miješamo pa dodamo gljive i zalijemo temeljcem ili vodom u kojoj smo otopili kocku za juhu.

Ubacimo žlicu krem sira i kad je povrće omekšalo, usitnimo štapnim mikserom ili u blenderu do željene teksture.

Za dodatke na juhu pripremimo kruh i špek. Prvo ispečemo špek na tavi, a zatim na istoj tavi ispržimo kockice kruha.

Po želji još dodamo parmezana na vrh i poslužimo juhu!

Dobar tek ti želim!

Za više recepata posjeti moj Instagram ili Web stranicu, a pozivam te da se priključiš i mojoj newsletter zajednici!

kroz planiranje do manje troškova – ukusan recept za svaki budžet – SUPERMAME

MARIJA KOS Majka koja voli kuhati s dvoje djece koja vole papati. Osim dijeljenjem recepata, bavi se pružanjem podrške edukatoricama u njihovim online tečajevima. Veseli ju učenje novih stvari, a to se prenosi i na kuhinju gdje, kako sama kaže, uvijek nešto prčka. Ručak za tjedan