na profilu kreativne Matije čekaju vas dekoracije za Uskrs – ovo su naši favoriti!

dekoracije za Uskrs

Dekoracije za Uskrs koje možete napraviti sami!

Matija Hiršman definitivno je jedna od najkreativnijih žena na Instagramu (a i šire), čije nas cvjetne dekoracije svaki put ostave bez daha. Ovih dana ćete na njezinom profilu pronaći pregršt DIY ideja za Uskrs, a danas donosimo djelić prošlogodišnjeg uskršnjeg izazova u kojem je Matija kroz deset dana pokazala izradu 10 uskršnjih dekoracija. Mi smo izabrale naša četiri favorita, a ostale dekoracije pogledajte na njezinom profilu @luluartflower pod naglaskom DIY Uskrs.

Vijenac s visećim cvijećem

Materijal:

grane breze
cvijeće
umjetna jaja
špaga
cvjećarska žica

Od grančica smotajte vijenac i učvrstite ga žicom. Odredite četiri mjesta na kojima ćete zavezati špagu koju ste nakon toga zavezali na nekih 30 cm duljine. Zakačite vijenac na mjesto da može slobodno visiti, kako biste povješali cvijeće koje ste prethodno zavezali špagom. Možete koristiti živo cvijeće, ali ako želite da vam duže traje koristite umjetno. Nakon toga zavežite jaja i uživajte u vjenčiću s visećim cvijećem kojeg možete staviti iznad stola.

 

Zečići od staklenki

Materijal:

prazne staklenke
filc (sivi i krem)
tekuće ljepilo
silikonsko ljepilo
karton
bijeli sprej
cvijeće
crni marker
tempera

Staklenke prešpricajte bijelim sprejem. Temperom napravite obraze. Pomoću markera nacrtajte lice. Izrežite od kartona šablonu uha i unutrašnjosti uha. Precrtajte to na filc, izrežite. Spojite unutrašnji i vanjski dio uha s tekućim ljepilom. Uši zalijepite silikonskim ljepilom s unutarnje strane staklenke. Natočite vodu i stavite cvijeće.

 

Šarenilo u kutiji od jaja

Materijal:

kutija od jaja
ljuske od jaja
umjetna jaja po želji
mahovina
cvjećarska spužva
svijeća
cvijeće
zlatni sprej

Kutiju od jaja prešpricajte zlatnim sprejom. Svijeću nasjeckajte na manje komadiće, lagano zagrijavajte na vatri. Fitilj koji je ostao nakon rastapanja sačuvajte sa strane. Vosak ulijte u ljuske od jaja. U sredinu dodajte fitilj koji ste privezali na drveni štapić kako bi stajao ravno. Izrežite manje komadiće cvjećarske spužve koju ste prethodno natopili u vodi. Na mjesta u kutiji na kojima želite da stoji cvijeće stavite komad vrećice te na to spužvu. Nakon toga zabodite cvijeće. Sve ukrase složite po želji.

 

Cvjetni zec

Materijali:

cvjećarska spužva
cvijeće
grane
vrpca
zlatni sprej

Cvjećarsku spužvu izrežite u obliku jajeta. Da vam bude lakše dobiti taj oblik možete isprintati malo veće jaje i rezati po tom. Donji dio spužve ostavite ravan da može stajati. Spužvu namočite u vodi. Oblikujte aranžman zabadajući cvijeće u spužvu. Uši napravite tako da savinete dvije tanke grančice te ih na krajevima učvrstite žicom. Prešpricajte zlatnim sprejom i ostavite da se osuše. Tada ih zataknite u spužvu. Na kraju aranžman stavite na postolje te oko aranžmana zavežite vrpcu u boji.

 

DVA BRZA NAČINA ZA DEKORIRANJE USKRŠNJIH JAJA (supermame.hr)