9 stvari na koje se trebaš podsjećati

Ivka Armanda Todorović podijelila je na svom Instagram profilu listu stvari na koje se je ponekad potrebno podsjetiti, osobito ako smo stroge prema sebi. Vjerujemo da će vam biti korisna.

 

Stvari koje su ok, ali se ja na njih trebam podsjećati

1. Briga o maloj djeci i kućanstvu je full time job. Raditi još jedan posao uz to, a osobito voditi biznis, jest dupli full time job.

2. Za sve postoji vrijeme i mjesto. Što je tvoje, napravit ćeš. Doći će.

Ovo sam se podsjetila jučer na terapiji. Da oko svega što želim uvijek pizdim, ljutim se na sebe, mozgam i važem. A kad pogledam unazad, većinu sam napravila kad je bio trenutak. Veliku većinu.

3. Ja sam najvažnija. Ako nisam u optimalnom fizičkom i psihičkom i emotivnom stanju, ne mogu stvarati kako bih voljela. Zato se stavljam na prvo mjesto.

4. Healing je proces prihvaćanja sebe i svojih stanja. Ne konstantan napor da postaneš neka tamo bolja ili najbolja verzija sebe. Ne postoji neka savršena verzija tebe niti je život beskonačan niz sretnih trenutaka. Prigrliti sebe, ne konstantno raditi na sebi.

5. Produktivnost je bolest našeg društva. Zato je normalno da se ponovno moramo učiti biti neproduktivne. Sjesti i ne raditi ništa.

6. Meditacija nije odgovor na sva stanja. Meditacija je predivna, umiriti misli i samo biti je predivno, ali kad smo u nekom kaosu, ljutnji ili anksioznosti, nema smisla. Hodanje, ples, lupanje, razbijanje je nekad rješenje bolje od meditacije.

7. Izbjegavanje emocija nije uvijek loše. Ponekad je potrebno blejati u seriju, pojesti čokoladu ili pričati o svemu drugom, dok ne skupimo kapacitet za osjećanje i akciju. Kad ne spavam dobro i umorna sam, nemam ni snage za suočavanje.

8. Razgovor i analiziranje nisu dovoljni. Potrebni su, ali nisu dovoljni. Zato nam treba tijelo. Da osjetimo, proživimo, otpustimo.

9. Budi nježna prema sebi.

zašto imamo potrebu biti savršene žene, supruge i majke?

IVKA Mama i poduzetnica. Superžena koja budi strast u drugim ženama. Vjeruje u moć i snagu koja dolazi iz ranjivosti. Vjeruje u ples kao psihoterapiju. Vjeruje u život kao strastvenu igru u kojoj se isprepleću privatno i poslovno. (ivkaarmandatodorovic.com)