afirmacijske kartice kao podrška u najosjetljivijem periodu majčinstva

afirmacijske kartice

Afirmacijske kartice za svjestan i opušten postpartum

“Postpartum, tako nježno i osjetljivo razdoblje. Vrijeme kada smo najranjivije, a svakodnevno u sebi otkrivamo snagu koju nismo mogle ni zamisliti prije nego što smo postale mame. Razdoblje postpartuma prepuno je trenutaka koji ostaju s nama zauvijek, od mirisnih glavica, mekanih prstića, topline sitih trbuščića, do sati provedenih upijajući sve te nježne, unikatne i čarobne crte lica malih čuda koja smo donijele na svijet. No postpartum nije uvijek jednostavan i često se nađemo u zahtjevnim situacijama, nailazimo na prepreke i imamo dane kada se osjećamo pogubljeno, usamljeno i nedovoljno dobro.”

Nakon dvaju setova afirmacijskih kartica, za trudnoću i za porod, koji su pušteni u prodaju tijekom 2021., vrijeme je da se priča zaokruži. Njihova kreatorica Una Pašić Gregović u 2022. godinu krenula je rođenjem svog drugog sina i u periodu babinja objavila je nove afirmacijske kartice za svjestan i opušten postpartum, odnosno razdoblje babinja, u kojem i sama trenutno uživa i u kojem joj njene kartice pomažu.

Ovakav tip kartica s afirmacijama namijenjen trudnicama i majkama prvi je proizvod ovog tipa na našem tržištu, a treći set afirmacijskih kartica upotpunjuje i zaokružuje cijelu priču s kojom je Una krenula sredinom prošle godine. Kao majka i velika zaljubljenica u moć pozitivnih afirmacija, kroz svoj rad kao porođajna i postpartum doula te porođajna edukatorica, savjetnica za dojenje i nutricionistička savjetnica, Una smatra kako je razdoblje postpartuma ono u kojem ovakve afirmacije imaju najbitniju ulogu i mogu služiti kao iznimno snažan alat u danima koji su za žene jednako predivni koliko su zahtjevni.

„Ove kartice su mi možda i najdraže do sada. Možda je to zato što u svom poslu nekako najbliže srcu držim period postpartuma, možda je to zato što su kartice taman bile gotove u vrijeme kada sam ja prolazila kroz vlastiti postpartum. U ovom su mi periodu značile iznimno puno, možda zato što u njima vidim mogućnost da se zaista sve mame, neovisno o tome kada su rodile, pronađu. Osobno ih koristim tako da svaki dan prelistam špil i izvučem točno onu karticu za koju osjetim da mi je taj dan potrebna. Jedva čekam da i žene diljem regije iskuse koliko jedna naizgled mala stvar može uljepšati i olakšati dan.“ – otkriva Una.

Iako razdoblje postpartuma najčešće definiramo kao prvih šest tjedana nakon poroda, ono zapravo traje puno dulje, a neki bi rekli i zauvijek. Zato ove snažne i pomno birane afirmacije uparene s predivnim ilustracijama Ane Tevšić Nauković doista mogu biti nešto što majkama daje dozu svjesnosti, prisutnosti i pozitivne energije puno dulje od prvih par mjeseci nakon poroda.

“Ova suradnja, kao i sve prijašnje s Unom, puna je ljubavi i predanosti majčinstvu te sam zaista presretna što sam dio njezine priče. Set kartica za postpartum mi je osobno najdraži jer iz vlastitog iskustva znam da najviše najveću podršku trebaš u periodu nakon poroda. Odjednom se nađeš u toj novoj ulozi, koja je najljepša i najzahtjevnija ikad, a preispituješ svaku svoju odluku. Mislim da je posebno važno baš ponuditi pomoć baš u tom periodu te se nadam da će ih majke pronaći, između ostalog, i u Uninim predivnim afirmacijskim karticama. ” – s nama je podijelila ilustratorica Ana Tevšić Nauković.

Ovaj set afirmacijskih kartica rađen je s ljubavlju nakon Uninog osobnog iskustva prvog postpartuma te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim novim mamama (i njihovim bebama). Svaka od ovih 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz same snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije koje ih obogaćuju. Sve su kartice dvostrane i dvojezične te se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što mami najviše odgovara. Može se prolaziti kroz sve kartice svaki dan, ili uzeti po jednu karticu kada mama osjeti da joj treba poticaj. Mogu se nositi posvuda i/ili njima ukrasiti motivacijski kutak kod kuće.

“Kako god odlučila upotrijebiti ove kartice, nadam se da će ti donijeti toplinu i podršku, izmamiti osmijeh te podići pozitivnu energiju. Bilo da si trenutno u sedmom nebu od sreće ili prolaziš kroz jedan od „onih dana“, na ovim karticama pronaći ćeš toplu riječ, podršku i snagu da uroniš u ovo razdoblje svjesno, prisutno i samopouzdano.” -podijelila je s nama kreatorica kao poruku majkama koje će ove kartice koristiti.

Kartice se mogu naručiti (zajedno s drugim korisnim proizvodima) preko Uninog webshopa ili preko HoćuKnjigu webshopa, kao i u HoćuKnjigu knjižarama diljem Hrvatske, počevši od nedjelje 27.03.2022 pa do isteka zaliha!

Fotografije: Stoodio Soo (Ana Surač)