kako pripremiti dijete za školu otkrila nam je savjetnica za odgoj Martina Sokač

Kako pripremiti dijete za školu pitanje je koje muči mnoge roditelje čija djeca na jesen kreću u prvi razred. 

Gošća 48. epizode podcasta Iskreno o majčinstvu je Martina Sokač – majka dvoje djece, odgajateljica, autorica priručnika o odgoju i edukatorica pozitivne discipline.

Kako pripremiti dijete za prvi razred i olakšati mu taj veliki prijelaz, osobito s emocionalnog aspekta? Koje su najčešće greške koje rade roditelji? Što najčešće djeci stvara tjeskobu? Kako naučiti dijete da usvoji radne navike? Jesu li ocjene zaista bitne? (Na Martinin program Priprema djeteta za polazak u školu u obiteljskom okruženju možeš se prijaviti .)

Osim pripreme za školu, Martina nam je dala i odlične savjete koje se tiču odgoja djece.

Kako pripremiti dijete za školu – epizoda 48.

Sponzor ove epizode podcasta je Dormeo i njegove emotivne sovice kao 3u1 poklon za svakoga, bez obzira na godine. Plišana igračka s emocijom s kojom se djeca lakše zbližavaju i osvještavaju kako je svaka emocija sasvim normalna.

Obitelj emotivnih sovica postala je jedna od najpopularnijih Dormeovih kolekcija zahvaljujući šarmantnim igračkama i kvalitetnim materijalima. Svaki dan je savršeno vrijeme za učenje u kojem će vam rado pomoći dvije Emotivne sovice učiteljice – Brojčica i Slovčica!

Od svih stvari koje ćemo naučiti u školi, brojevi i slova osnova su svega jer nam daju bazu za učenje kompliciranijih stvari kao što su matematika i čitanje. Ove će sovice rado pomoći najmlađima da kroz igru prepoznaju slova i brojeve.

Jedna sovica dolazi sa satom na sebi i dvije ručice koje će djeci pomoći prepoznavati vrijeme na satu, a druga ima kapu i drži knjigu, na trbuščiću ima cijelu abecedu zajedno s tajnim džepićem za slatkiše. Obje su sovice iznimno mekane što ih čini idealnima za igru i učenje osnova s mlađom djecom.

Svaka Emotivna sovica ima 3u1 ulogu što ih čini idealnim poklonom i igračkom za putovanje. Osim što je savršena mekana igračka, može poslužiti i kao jastuk za popodnevno drijemanje. Uz nju dolazi i deka od flisa koja će odlično poslužiti za piknike i igre na podu.

Priprema za školu – kako pomoći djeci da se suoče s promjenama? (supermame.hr)