perete li bijelo rublje cijelo vrijeme na krivi način? donosimo nekoliko korisnih savjeta!

Pranje bijelog rublja zapravo nije nimalo komplicirano, svejedno postoji nekoliko trikova kako bi ono bilo savršeno bijelo!

Vaši bijeli ručnici nikako nisu dovoljno bijeli, oprali ste bijelu majicu, a ona je siva? Svo vaše bijelo rublje ne čini se onako bijelo kao kad ste ga kupili iako se trudite razdvajati i prati ga posebno? Profesionalna organizatorica, Ivana Šušković, koju na Instagramu prati više od 25.000 osoba, s nama je podijelila nekoliko korisnih trikova i savjeta kako da bijelo rublje bude savršeno bijelo i mekano.

1. Za početak, odvajajte bijelo rublje od šarenog

Ako to ne radite, započnite već danas. Idealna podjela bila bi na: bijelo, šareno, crno i osjetljivo, i naravno, i na onu odjeću koju perete samo na ruke.

2. Pranje na 90°C ili 60°C?

Bijelo je rublje potrebno prati na višim temperaturama, ali ne višim od 60°C! Pranje na 90°C čini bijelo rublje sivim, uništava se više i pamuk se smanjuje. Bakterije se uništavaju već na 60°C. Također, važno je napomenuti kako pametne perilice imaju posebne programe koji na učinkovit način ubijaju bakterije, a pritom štite vaše rublje.

LG-ev program Steam™ uklanja 99,9% alergena, kao što su grinje koje mogu uzrokovati alergije ili probleme s dišnim sustavom. Program Allergy Care pere na 60°C! – to dovoljno govori.

3. Ne koristite omekšivač!

Da, dobro ste pročitali. Iako većina ljudi obožava miris omekšivača, on zapravo vašem rublju više škodi nego radi dobro. Jako se teško ispire i stvara sloj zbog kojih se ručnici brže uništavaju, a i nezdravi su.

4. Koristite ocat umjesto omekšivača

Ocat je prirodno sredstvo za omekšavanje rublja, a osim toga i vaša će vam perilica biti zahvalna. Naime, ocat uništava kamenac.

5. Nemojte pretjerivati s količinom deterdženta

Ista stvar kao i s omekšivačem. Previše praška za rublje neće bolje oprati rublje, samo će ga uništiti i ostaviti ružne tragove. Također, pripazite na to koliko prljavog rublja stavljate u svoju perilicu ili ako nemate mjesta prilikom kupnje perilice odaberite perilicu koja uz iste dimenzije nudi veći kapacitet. Prenatrpanost će rezultirati nedovoljno dobro opranim rubljem.

6. U pranje dodajte sodu bikarbonu, ili hidrogen peroksid po potrebi

Rublje će biti savršeno bijelo, a i mrlje će biti manje vidljive.

Prilikom kupnje perilice obratite pozornost na programe koji omogućuju bolju zaštitu tkanina kao što je npr. LG-ev program AI DD™ koji uz optimalno okretanje bubnja prilikom pranja omogućuje pametnu njegu uz 18% bolju zaštitu tkanina.

7. Nemojte zapostaviti higijenu vaše perilice!

Obrišite gumu, počistite perilicu iznutra i izvana sredstvom za dezinfekciju, upalite jedan ciklus pranja na prazno i jednom mjesečno očistite filter. Redovna higijena perilice otklonit će miris vlage iz rublja i pomoći da i vaša perilica duže potraje.

8. Iskoristite sunčane dane!

Kad god je to moguće iskoristite sušenje na suncu za vaše bijelo rublje. Sunce djeluje antibakterijski, izbjeljuje bijelo rublje i ublažava mrlje.

A nemojte zaboraviti iskoristiti sunčane dane za sebe i punjenje baterija. Uz ostale odlične Ivanine savjete i pametne perilice poput LG (ThinQ pametna kontrola preko mobilnog telefona omugućuje vam da uključite perilicu i onda kada niste doma) možete stati na kraj hrpama veša koje vas iscrpljuju i posvetiti više vremena sebi.

Sadržaj je nastao u suradnji s LG Hrvatska. Kupnjom uređaja bijele tehnike ostvarujete pravo na produljeno jamstvo od 5 godina do kraja godine. Više informacija potražite na OVOM LINKU.