mama, jesi li i ti dobri duh Božića?

FOTO: @foto.priche

Ovo doba godine posebno je svakome. Pripreme koje svake godine počinju sve ranije, i dodatno pune uzbuđenjem i slatkim iščekivanjem, neovisno što nam djeluju preuranjene.

Što mislite, tko je dobri duh Božića? Tko stoji iza svih priprema, mirišljavih keksića, spretno i manje spretno upakiranih poklona? Tko stoji iza svih ideja i planiranja?

Roditelji, osobito mame.

Mama, ona koja uvodi priču čarolije svojoj djeci prije spavanja, ona koja s njima crta i piše pisma djedu Božićnjaku. Ona koja smišlja kako ostaviti tragove snježnih čizmi sa Sjevernog pola. Ona koja pripremi tanjurić s keksom i šalicom toplog mlijeka za okruglastog debeljucu koji donosi poklone.

Mama koja prati i razmišlja unaprijed o svemu, pa i o tome da na vrijeme kupi poklone za svoje malce. I pritom bira da ti pokloni budu nešto što će djeci izmamiti osmijeh na lice.

Igračke koje će izazvati emociju. Igračke koje će ispuniti sobu mirisom drva. Igračke koje će očuvati i prenijeti na mlađe generacije.

Drvenu kuhinju koju će djevojčice i dječaci ispuniti drvenim kolačima i malim posudicama kao iz Snjeguljice i sedam patuljaka. Ona iz koje će odzvanjati stanom smijeh i lupkanje lončićima.

Drveni automehaničar koji će potaknuti finu motoriku kod malaca i potaknuti ih na maštanje o vlastitoj radionici iz kojih će izlaziti novi, još brži Jurići.

Stol za peglanje i set za čišćenje, koji će kroz igru i dječake i djevojčice naučiti održavanju vlastitog doma urednim.

Igračke koje će biti prilika da djeca s roditeljima uče, razvijaju se i pomažu. Uče empatiji i jednakim vrijednostima prilikom obavljanja kućanskih poslova.

Drvena gitara kojom će beba debeljuškastim prstićima, mirišljavim po keksićima svirati i lupkati, prateći zvukove tatine gitare.

Kućica za lutke koja će pričati najljepše priče malih umova. Kućica iz koje će se čuti piskutavi glasići koji glume mamu i tatu. Naše male preslike. A možda će ta kućica ponekad posložiti kao garaža za autiće na tri kata. Sve zavisi o tome u kojem smjeru će mašta tih malih genijalaca otići.

I to je onaj razlog zašto se posebno veselimo kada saznamo da su u Lidlu dostupne igračke koje će prizvati upravo sve ove priče.

mama, ti si božićna čarolija – SUPERMAME

Fotografije: Foto Priče @foto.priche