izazovi u braku te kako ih prebroditi jedna je od tema novog broja Magazina

Odnosi u braku i izvan braka,  ljubav, zaljubljenost, seks i ljubavni život nakon razvoda teme su novog broja Magazina Supermame.

U ovom broju donosimo vam kao i uvijek sasvim iskrene tekstove naših autora, čak dvije anonimne priče o pronalasku ljubavi, prevari i požudi te vodič kroz seksi igračke.

O krizi u braku nakon dolaska djeteta pisala je Ivana Habuš Kraljević (Klubko.hr) u tekstu Volim nas troje najviše na svijetu, ali mi nedostajemo nas dvoje”:

Pomislim kako bi bilo dobro da i dalje želiš i da sam ti privlačna, samo da preskočimo (i) večeras. A još bih više željela da razumiješ koliko sam nesigurna, koliko sam zabrinuta, koliko mi je teško, da želim da se više angažiraš bez da ti ja kažem, a kada kažem, da ti nisam dosadna, zamorna, kritična. Što često jesam, ali s pravom. ako bi bilo dobro da me ponovo doživljavaš kao nekada, zabavnu, prpošnu, veselu. Da mi pokazuješ da me cijeniš i sve što radim. Da osjećam da sam ti i dalje najvrjednija, najvažnija, najpoželjnija i da si uz mene sretan. Kako bi bilo dobro imati tu istu sreću, zanos, samopouzdanje i zadovoljstvo u svemu što zajedno radimo.

O seksualnosti i majčinstvu piše Izabela Pleša (Kognitivna Muza) u tekstu “Kako se oduprijeti seksualnoj dosadi?”:

Vezana uz dom, postala sam ona koja brine. O djetetu, o kući, o njemu. I premda je brižnost najveći dokaz duboke ljubavi – ona nije seksi, ona nije privlačna. Dok stojim za štednjakom, dinstam luk, a ujedno i manično pjevušim uspavanke djetetu u njihaljci moleći svemir da spava dovoljno dugo da mogu skuhati ručak – sigurno neću osjetiti seksualno samopouzdanje ili neku ludu strast. Vratiti se u element značilo je napustiti sferu doma (što je jako teško za osobu koja ima problema s lokusima kontrole i misli da će dijete u najmanju ruku urlati iz petnih žila pitajući zašto ga je majka napustila svih tih par sati dok sam odsutna) i pronaći sebe unutar i usprkos novih životnih uloga.

O krizi u braku i partnerskim odnosima pisala je Jasmina Hadela (Centar za rani razvoj u djetinjstvu):

Kad dođe do krize teško nam je fokusirati se na dobre stvari u našem odnosu i zaboravimo na ono zašto smo započeli svoj odnos i što volimo kod svog partnera. Tad nam fokus ide samo na loše stvari i predbacivanje…Krize u partnerskim odnosima su nekako neizbježne i svatko tko je ikad imao dugotrajniji odnos zna o čemu pričam. Nerijetko mogu biti teške, zastrašujuće i često nam ostavljaju osjećaj bespomoćnosti. U jednom trenu osjećaš se kao da se cijeli svijet okrenuo naopačke i sve ono što smo dosad znali o sebi i svom partneru kao da se raspada.

O krizi srednjih godina iz perspektive jednog supertate piše Aleksandar Jovanović (Tatin (B)log)

Kao da nije dovoljan taj prirodni osjećaj koji svi imamo u sebi, da nam je vrijeme na ovoj planeti dragocjeno i da ga trebamo dobro iskoristiti, mi si još dodatno nabijamo probleme težeći postići neki lažni Instagram život. Ako si još tip muškarca kao ja, koji se želi posvetiti obitelji, a pogotovo djeci u ovoj fazi dok su još ovako maleni jer si svjestan da će prebrzo odrasti, jednostavno si upalio sve alarme svoje okoline i smatraju te čudakom. Muškarac je tu da radi i zarađuje novac, a ne da odgaja djecu i brine da je kuća više-manje uredna i da svi imaju nešto za jesti!

O ljubavnom životu i spojevima nakon razvoda piše Andreja Načinović Margan (Avanture Malih Okica):

Svako deseto dopisivanje vidjela sam interpunkcijske znakove i iznenadila se. Prvi uvjet – mora znati koristiti točku i zarez. U većini slučajeva, neću odmah biti prestroga. Naišao je. Prvi koji je pametan. Priča sa mnom satima. Ne smetaju mu moja djeca, imao bi on djecu sa mnom (zamisli, i on!), ambiciozan i interesantan! Evo ga! On je taj! Ta prva “zaljubljenost” nakon razvoda braka vrlo je specifična i seka mi govori da je rebound veza. Nemam pojma što je to i dalje ju uvjeravam da sam našla pravog. Njemu sve vjerujem, i on je izašao iz duge veze, razumijemo se! Počinjemo planirati život zajedno. Zajedno smo 2 tjedna, valjda znam kad je to prava ljubav. Dok to više nije.

Prevara i požuda tema su jednog anonimnog teksta koji će vam probuditi želju da opet osjetite onu strast:

“Svaki komadić mojeg tijela bio je pod njegovim prstima taj dan. Pogledom je prelazio po mojoj koži, po svim skrivenim dijelovima i očima nije skrivao zadovoljstvo. Uživala sam u tome. Željela sam da nikad ne prestane, samo da nikad ne prestane. Gledala sam ga tako i pokušavala ucrtati tu sliku u memoriju. Za trenutke kada mi je teško, kada sam sama. I kada ga poželim. Izvukao je iz mene osjećaje koji moguće prezentiraju neku drugu osobu. Drugačiju osobu. Nježnu, podatnu i opuštenu. Onu koja ne brine o ničemu, koja nema pritiske u glavi. Ženu koja se glasno smije, i koja se opet osjeća zaljubljeno. Zaboravila sam da se to uopće može osjetiti.”

Ostale tekstove možete pročitati u novom broju Magazina na OVOM LINKU i svakako se nemojte zaboraviti prijaviti na naš newsletter jer vam već za sljedeći broj spremamo iznenađenja.