mama na sezonskom radu

Kao mama koja se bavi sezonskim radom, svakodnevno hodam po tankoj žici između obaveza prema poslu i dubokih želja da budem prisutna za svoju obitelj.

Nema ničeg jednostavnog u tome da balansiram između ‘mame koja se brine’ i ‘žene koja treba raditi’. Osjećam teret grižnje savjesti kada se čini da se satovi brže vrte dok se primiče vrijeme večernje smjene.

Nikad nisam ni zamislila da ću postati mama koja se često vidi s djecom u rukama dok prelazim prag vrtića. Ponekad, priznajem, mislim da bi trebalo postojati super herojsko odijelo za ove trenutke. Onda se prisjetim da je moja super moć upravo ta što mogu biti dvije osobe u jednom tijelu: radnica koja vodi svoj posao s posvećenošću, ali i mama koja svom sinu pruža bezgraničnu ljubav.

Slobodne večeri su moj trenutak magije. Kada se zavjesa poslovnog svijeta spusti, otvaram prozor u svijet mašte i smijeha sa svojim sinom. Crtamo oblake, pričamo priče o avanturama i plešemo.

To je vrijeme kada se gubi granica između ‘mame koja je na poslu’ i ‘mame koja je doma’, jer moj sin ne zna za te razlike. On zna samo za svoju mamu.
I dok se radni dan bliži kraju, znajući da me čeka druženje s njim, shvaćam da sve ovo ima svoj smisao. Balansiranje između svojih svjetova zahtijeva napor i posvećenost, ali stvaranje kvalitetnih trenutaka s mojom djecom čini svaki napor vrijednim.

Sretan je trenutak kada nona i nono dolaze kako bi preuzeli palicu. Grižnja savjesti se povlači, znajući da je moj najmiliji u dobrim rukama. Ali znate, biti supermama ne znači biti samostalna super junakinja. To znači znati kada prihvatiti pomoć.

I tako, hodajući ovom ravnotežom između dva svijeta, sa svakim korakom postajem svjesna da se mama ne mjeri samo satima provedenim kod kuće ili na poslu.

Mama se mjeri trenucima strpljenja, osmijeha i neizmjerne ljubavi.

Ako pitaju mene, ja biram hodati ovim putem, znajući da stvaram uspomene i oblikujem budućnost svoje obitelji, bez obzira na sve izazove koje taj put nosi.

I tako, dok gledam svog sina kako spava zahvalnost mi ispunjava srce. Možda ne mogu kontrolirati svaku minutu svog radnog rasporeda, ali mogu kontrolirati ljubav i prisutnost koju pružam svojoj obitelji. Svaki trenutak koji provedem s njima je pravi trenutak, a to je nešto što ni sezonski rad ne može promijeniti.

Foto: pexels.com

nisi nedovoljno dobra majka, samo ti nedostaje podrška! – SUPERMAME

Ja sam Valentina, iz Opatije, svoj dom pronašla sam na otoku Cresu. Sa svojih 34 godine, usklađujem uloge. Danju, pozdravljam goste s osmijehom kao konobarica, ali to nije sve – pokusavam uspjesno voditi i restoran! Moje ambicije kao social media kreatorice možda su tek u povoju, ali vjerujem da ću naci vremena i za njih. Majka sam živahnom petogodišnjaku i naravno, ponekad upadnem u klasičnu mamu paniku – tko ne bi? No, s nevjerojatnom ljubavlju prema svojoj obitelji i strašću prema poslu, odlučna sam uskladiti sve uloge i koračati prema svojim snovima. Tko zna, možda ću jednog dana postati inspiracija za druge mame koje sanjaju veliko! 🌟