strast je na gradilištu

Možemo li imati sve? Znam samo da ću posljednjim snagama, sve do smrti, umrijeti pokušavajući spojiti strast i otvorenu komunikaciju. Nadam se dovršiti to pokušavanje kroz par mjeseci, možda godinu dana.

U romantičnom filmu slučajni je prolaznik vrlo sladak dečko koji bi inače u Intimissimi katalogu pokazivao kolekciju kupaćih sezone 2022./2023. U stvarnosti je taj simpatični brbljavi dečko jako daleko od sramežljivog Clarka Kenta koji samo treba skinuti majicu i pokazati svoje mišićavo tijelo. Znam, treba krenuti od sebe i pogledati što mi nudimo. Nisam sigurna što su poželjne osobine moje muške verzije, ali sam sigurna da ima dosta toga za ponuditi. Brbljavost, simpatičnost, pjevanje na stolovima bez sluha, jedenje u pola noći, mekani podatni trbuščić, mozak pun teorija i ideja, osmijeh, znatiželjne oči i koju oblinu.

Kad dobro zađeš iza tridesete, kako kaže moja prijateljica Daša, moraš sa sobom u izlazak nositi kalkulator. Još jedan izazov strasti i legalnosti. Osim što paziš je li to Clark, razmišljaš i o tome u kojoj verziji filma glumi. Možda je glumac mlađi od tvoje najdraže majice za spavanje.

Toliko toga visi u zraku između mene i mojeg idealnog muškarca da mi se čini kako ću prije otputovati na Mjesec nego pronaći onoga koji zvuči i izgleda divno.

Kamo zaviriti u potragu? O aplikacijama sam već pisala i ne planiram se ponavljati kako su tamo oni koji nisu Clark Kent nego više liče i ponašaju se kao Lex Luthor. Možda samo u mojoj aplikaciji, isprobajte i javite se, možda je samo do mene. U obližnjem kafiću možda naiđeš na sve njih s društvenih mreža, ali te uživo ne budu pozdravili jer su asocijalni licem u lice. Većina ostalih simpatičnih momaka iz kafića vraća se s placa s grincajgom, a znamo da ne kuhaju juhu u velikom loncu samo za sebe. Ima tu još par slobodnih momaka, ali dok se vi upoznate nakon 13 slučajnih susreta, već će biti zauzeti.

I onda ostaje strast. U teretani se možda mogu pronaći slični kao i u kafiću, samo što ćeš odmah vidjeti tko se puno znoji i tko izgleda dobro dok je tako. Problem je i u tome kako ti izgledaš dok se znojiš. Ne znam, ali upoznavanje u teretani je malo problematično, no možda baš tamo budem osvojena. Druga puno simpatičnija i realnija opcija je bauštela iliti gradilište. Ne znam kako do sada nitko nije smislio neki speed date meet na gradilištu? Ili barem divnu terasu s pogledom na gradilište uz koju je i dječje igralište pa mame mogu zaista doći odmoriti. Koliko god mi pričali o tome da treba birati nekoga s kime ti je ugodno, na početku je apsolutno suprotno. Kemijska reakcija mora dovesti do toga da ti je iznimno nelagodno. Ne mora nužno nositi šljem i biti u majici bez rukava, može biti simpatičan monter namještaja koji ne zna baš dobro naš jezik, ali ima predivan osmijeh i neobično jake ruke. Uz to je snažan i spretan. Mislim da sam rekla dosta?

Mogu tu još proći neka zanimanja. Mislim da su glazbenici svima zanimljivi, a oni koji ne vole tetovaže na mršavim tipovima mogu odabrati hrvače.

Smijemo li mi uopće razmišljati o kemiji i fizičkoj privlačnosti ako smo žene? Nekako mi se čini da smijemo šaputati o tome kako su nam vojnici i vatrogasci jako zanimljivi jer čuvaju i spašavaju, ali ni slučajno ne smijemo reći da su nam fizički atraktivni tako plećati, rukati i mišićavi.

Čekam svog majstora koji čita o meditacijama i vjerujem u to da zaslužujemo imati i strast i konekciju s nekime. Nikako niti jedno ne smije izostati. Zaslužujemo oboje. Samo napominjem, ja sam profesorica, a znamo da je i to zanimljivo.

Foto: pexels.com

tinder za početnike (i single mame) – SUPERMAME

DANIJELA Mama, učiteljica, kolumnistica, voditeljica projekta tješilice za bebe Bezabu i projekta Fora priča, autorica knjige Ti (ni)si sama.