mama ratnice Lave ispričala nam je sve o životu nakon dijagnoze

ratnica Lava

Ratnica Lava ujedinila je cijelu Hrvatsku, a njezina priča dobila je sretan završetak.

U 81. epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Petru Petrušić, neustrašivu majku male Lave, oboljele od spinalne mišićne atrofije, koja je podigla čitavu Hrvatsku na noge i koja se i ovaj put ujedinila kako bi ovoj hrabroj djevojčici pomogla da dobije najskuplji lijek na svijetu i time dobije priliku za život. Lavina priča je uspješno završena – nedugo nakon što smo snimile ovu epizodu Lavi je omogućena i dvojna terapija za SMA!

Petra nam je ispričala sve o ovoj teškoj borbi, koliko joj se život promijenio nakon dijagnoze, kroz što su sve prolazili kao obitelj te s kakvim se sve problemima bore roditelji djece s poteškoćama.

Uživajte u ovoj inspirativnoj epizodi i podijelite ju dalje sa svima onima za koje mislite da će im biti korisna ili utješna.

Petra nas je također na kraju epizode podsjetila da od 1. ožujka sva novorođena djeca imaju priliku testirati se na nasljednu bolest spinalnu mišićnu atrofiju (SMA) u KBC-u Zagreb, u čijem je laboratoriju posebno opremljen prostor za testiranje krvi novorođenčadi prikupljene u svim rodilištima diljem Hrvatske. Podijelite ovu važnu i korisnu informaciju sa svim budućim majkama.

Epizodu možete poslušati na SoundCloudu:

Ili na ostalim aplikacijama za slušanje podcasta koje možete pronaći na OVOM LINKU.

dijagnoza zbog koje nam se život promijenio preko noći – SUPERMAME