djevojčice moja, srest ćemo se opet…

Uskoro si trebala napuniti godinu dana. Trebao je biti pravi party za tvoj prvi rođendan, a ti si trebala nositi prekrasnu rozu haljinicu, a ispod nje imati debele bijele štramplice. Tvoj braco pomogao bi ti puhnuti svjećicu na rođendanskoj torti, dok bi zajedno sjedili u mome  i tatinom krilu. Djevojčice naša, toliko si bila željela, toliko smo ti se radovali.

Umjesto toga, pišem ti ove riječi na papiru, dok mi suze klize niz lice. Nije nam bilo tako suđeno. To nije bila naša priča. Prihvatila sam to, barem mislim da jesam. Bogu si trebala više nego nama. On treba anđele, svoje pomoćnike, ne može ni on sve sam… On najbolje zna zašto je to tako. Na neke okolnosti  u životu ne možemo utjecati, da imamo bilo kakav utjecaj, ova bi bila prva koju bih promijenila, a ti bi onda sada bila s nama. Nažalost, to nije moguće.
Tvoj braco ima tisuću pitanja o tebi, i svako njegovo pitanje boli me do srži moga bića. Neki dan me pitao: “Mama da je seka živa, ona bi sada puzala?”. Njegova pitanja su se nanizala… Znaš, on bi bio odličan brat. No, što ti ja to sada pišem, kada ti to odozgora sve vidiš?
Nakon tvoga gubitka živimo dan po dan, korak po korak. Imamo svoje uspone i padove, ali imamo i jedni druge.
Kada nas obuzmu teški trenutci, kada bol postaje prejaka, sjetimo se da imamo svog anđela čuvara. Zlato naše, proslavi svoj rođendan na nebeskim prostranstvima, u rozoj haljinici, bijelim štramplicama i s rozom trakicom na tvojoj prekrasnoj crnoj kosici, koja će savršeno upotpuniti tvoje prekrasno lice… Jednom smo te samo držali u naručju, a i to jednom zauvijek ćemo pamtiti. I anđeli slave rođendan, tako je to barem tvoja mama zamislila, pa neka bude party kakav zaslužuješ! Obavezno pusti stihove pjesme koju ti mama često pjevuši: “Ali ne plači, čekaj do večeri, kad zvijezde na nebu zasjaju mi ćemo se ljubiti… Doći ću ti u snovima da ti ukradem poljupce…” Kao što je rekao tvoj tata tako i jest: “Naša F u svakom trenutku je s nama, u našim mislima i našim srcima”.
Volimo te naša djevojčice, sresti ćemo se u vječnosti, i tamo nas nitko nikada neće razdvojiti.

Foto:pexels.com

IVANA Mama prekrasnog, vrckavog dječaka i djevojčice anđela, “slatka” mama sa suputnikom dijabetesom, zdravstvena djelatnica koja radi s djecom, osoba koja više nego ikad želi pomicati svoje granice.