nova godina – stara ti?

Zato, ako imaš neke novogodišnje želje, neka prerastu u odluke i razmisli kako ih možeš provesti u djelo.

Hej, kako ti je počela ova godina?

Jesi li u nju ušla svježa, odmorena, zadovoljna? Pretpostavljam da i ne baš. Nakon djece godišnji odmor poprima sasvim nove dimenzije, pa je odmoriti se za vrijeme odmora poprilično zahtjevno. Tu su svi poslovi koje napokon želiš odraditi, ono što nikako ne stižeš dok si na poslu i nema te po 10h na dan. Nisi valjda prala i prozore?

I sada, kad je godišnji odmor gotov, pretpostavljam da imaš osjećaj da od „odmora“ nema ništa. Sasvim logično jer ga vrlo lako nije niti bilo. Vrijeme provedeno s djecom, posebno ono kvalitetno, stvarajući uspomene i božićnu tradiciju je neizmjerno dragocjeno, no ako uz to održavaš kućanstvo i uz to si dobrovoljno natovariš dodatne nesvakidašnje poslove, jednostavno ne možeš očekivati da ćeš se odmoriti.

Zapravo si RADILA.

Koliko si vremena uzela za sebe da…

– napokon pročitaš tu knjigu uz šalicu toplog napitka?
– započneš 30-dnevni joga izazov?
– se u miru družiš s partnerom i prisjetiš se tko ste bili prije roditeljstva?
– uživaš u toploj kupki i novoj maski za kosu i lice?
– možda napišeš nešto, kreiraš nešto svoje?
– odeš s frendicama u grad/na kavu/u izlazak/u kazalište?

A toliko si toga planirala! Što si sama sebi ispunila? Možda ništa od toga, možda premalo toga što si željela.

Zašto?

Želje su nam putokazi, pokazuju nam ono što nam istinski treba u ovom trenutku, no putokaz je ništa bez namjere. Sve dok nemaš čvrstu namjeru svoje želje nećeš ispunjavati, one će uvijek biti iza tuđih želja. Kad ima namjere, postavljaš prioritete i svjesno stavljaš taj događaj u svoj kalendar – e onda osiguravaš da se to zaista i dogodi. Bez toga, sve je samo u tvojoj glavi.

Često nitko niti ne zna što si zamislila, možda usputno spomeneš odlazak u kazalište, na način: „Mislila sam možda s Martinom otići u kazalište. Baš sam nekako umorna od svega. Nikad ne preuzimaš djecu, hrpa veša me čeka, mogao bi i ti nešto napraviti.“

Prelaziš u prigovaranje partneru i taj razgovor odlazi u krivom smjeru. Kad imamo jasnu namjeru, jasan i čvrst stav oko te odluke, možda se iznenadiš što se može dogoditi s druge strane.

Zato, ako imaš neke novogodišnje želje, neka prerastu u odluke i razmisli kako ih možeš provesti u djelo.

Isto tako, ako su one duboko zakopane u tebi, sve ti se čini loše, kao da kopiraš druge ili pak s dozom ljubomore gledaš tuđe živote – kreirala sam nešto posebno!

Uživo u Zagrebu u 90min probaj nešto drugačije, odmakni se od planera, papira i to-do lista te prodrmaj podsvjesno kroz različite kreativne tehnike i dođi do jasnoće u svom životu. Napokon osjeti mir i jasan smjer prema kojem ideš. Majčinstvo može biti toliko preplavljujuće da uđe u sve pore tvog života, no s obzirom da nisi samo mama, probudi opet onu ženu u sebi – strastvenu, zadovoljnu i ispunjenu na svim životnim područjima.

Za više informacija javi se mailom na iva@zaimovic.com.hr.

POSEBAN POKLON ZA PRVU PRIJAVU: Za jednu osobu jedini trošak koji ima je trošak prostora, odnosno simbolična cijena od 17€.

Foto: pexels.com

gdje je nestalo vrijeme za nas?

Iva Zaimović, mag. socijalne pedagogije. Savjetuje majke koje su izgubile sebe u majčinstvu te žele raditi na sebi i odnosu s partnerom.