ONLINE SHOPPING

By: Sonja (Little Miss Twiggy)

Riječ kupovina iliti shopping od kada sam postala mama za mene znači nešto sasvim drugo od onog kako sam tu riječ doživljavala u periodu bez djeteta. Sada to znači ona redovna nabavka stvari koje su potrebne za dijete. Kako se život promijeni kada postaneš roditelj. I tako sam kroz prvih šest mjeseci čak i uspjevala otići u shopping centar i šetati po trgovinama, uživati u svemu što se nudi. Međutim, to stanje je trajalo maksimalno šest mjeseci. Sada, pomisao na odlazak u bilo kakav dućan s klincem i već sam se sva preznojila. Zato sam zahvalna na postojanju gospodina Interneta i blagodatima koje nam nudi. Prije nego krenem dijeliti pamet oko online shoppinga, htjela bih razjasniti da je u periodu prije nego sam postala mama, odlazak u trgovine bio praznik za mene. Zaista sam uvijek u tome uživala. Sada one trenutke kada je bebač budan i razigran ne želim nikako provoditi u zatvorenom prostoru (osim ako se radi o igraonici za djecu).

Međutim vratimo se na temu. Kada kažem da sve naručujem putem interneta, to zaista znači da sve naručujem putem interneta. Veliku nabavku obavljamo online. Ne volim gužve, pogotovo zimi, pogotovo s klincem upakiranim u 15 slojeva odjeće. Postoje neki trgovački lanci kod nas koji daju mogućnost obavljanja nabavke online. Klik, klik i sve je gotovo. Prikažu se i proizvodi koji su na akcijama, tako da ne mislite da online kupovinom plaćate skuplje. Sutradan vam na vrata zvoni dostava i na vama je jedino da poslažete stvari na svoje mjesto.

Kada govorimo o onom malo dražem online shoppingu, pogotovo za nas mame, tu imamo pregršt mogućnosti. Osobno, putem instagrama sam pronašla toliko darovitih mladih dama  koje šivaju sve što vam padne na pamet. Pošaljete poruku, pošaljete svoje mjere i voila, kroz par dana na vrata stiže nova košulja/haljina/jakna/hlače/torba. Par savjeta kako uštediti vrijeme, ali opet zadovoljiti svoje potrebe za nečim novim u ormaru.

Osim talentiranih mladih dama čije proizvode možete naručiti putem Instagrama, Facebooka i ostalih društvenih mreža, tu su i razni online shoppovi koji nude kvalitetne proizvode za pristupačne cijene.
U tim slučajevima, preporučujem jedino da uvijek pazite na mjere, ispod svakog proizvoda pišu mjere, dakle uzeti metar u ruke i dobro se izmjeriti jer dovoljno je da fali cm u prsima i da košulju ne možete obući (vjerujte mi, govorim iz iskustva). Od takvih shoppova preporučila bih ASOS, meni osobno najdraži, zatim NastyGal, Shop Wear Love, za njih garantiram da imaju kvalitetne proizvode, a od ovih malo jeftinijih istaknula bih Romwe, Sheinside, Choies.

Meni je online shopping uvelike olakšao, ali naravno, tko nikako ne voli tu opciju, uvijek može jednostavno nazvati baka servis. Anđeli su na sigurnom, a vi uživajte u “window shoppingu” i peglanju kartica. Ipak, ne može se usporediti gušt kupovanja šetnjom i online shoppinga.

 photo credit: pinterst

SM.