KIKOLINO – EDUKATIVNE SLIKOVNICE ZA NAJMLAĐE

Iza imena Kikolino stoje dvije učiteljice Lara Pecman i Irena Briški. S obzirom kako je u njihovoj struci teže pronaći posao, pogotovo stalni, kreativne dame su pronašle zanimaciju kojom su se u međuvremenu zabavljale. U tom periodu jedno od njih je postala i majka (Lara), pa su cure kroz istraživanje kreativnih i edukativnih aktivnosti za djecu pronašle i ideju platnenih slikovnica, za koje su iz prve ruke vidjele koliko su interesantne djeci i koliko pomažu u razvoju.

Inače su osobe koje se, kako same kažu, “vole kreativno izražavati i vole stvarati”, pa su u izradi slikovnica za djecu spojile svoje interese i znanja. Tako je prije više od godinu dana nastao Kikolino Handmade. Potaknute pozitivnim reakcijama djece  i roditelja, uz slikovnice su počele izrađivati i druge didaktičke, šivane igračke, te se u tom smjeru i dalje razvijaju.

Za sada uz slikovnice izrađuju i platnene kocke za bebe, te didaktičke podloge. Trude se biti „svoje“, pa su krenule u edukativno-literarnom smjeru – izrađuju podloge na temu bajki poput Crvenkapice, zatim na temu abecede i početnog čitanja i pisanja. Tu je i njihova glazbena slikovnica kroz koju se dijete upoznaje s osnovama glazbe, poput notnog zapisa, instrumenata i sl, zatim slikovnice šivane prema prekrasnim pričama poput „Malog princa“,  a moramo spomenuti i njihove velike slikovnice „Pale sam na svijetu“ koje su izradile za Čitaonice Gradske knjižnice Rijeka.

Kiolino proizvodi su unikatan ručni rad kojem je posvećeno jako puno vremena, rada i truda, te utrošeno puno različitih materijala. Cilj im nije profit, već ponuditi djeci nešto drugačije, kreativnije, edukativnije. Svaki proizvod je sašiven s puno ljubavi, kao da ga izrađuju za vlastito dijete i taj pristup im je nit vodilja u poslu.

Konkurencijom se ne opterećuju jer su zadovoljne svojim radom, a pozitivne reakcije i interes su dovoljan pokazatelj da dobro rade i da su ljudi prepoznali njihov rad i trud.
U bližoj budućnosti cilj im je dodatno razviti koncept glazbene slikovnice, te izraditi slikovnicu baziranu na njihovoj autorskoj priči.

Kikolino proizvode možete pogledati i naručiti putem njihoce WEB stranice i Facebook profila!