DUPLA SUPERMAMA

Nedavno se internetom proširila vijest kako je tamnoputa ljepotica Beyonce opet trudna i kako ovog puta očekuje dvije bebice. Do Beyonce nismo uspjele doći, a inspirativnu priču o tome kako je to saznati da očekuješ ne jednu, već dvije bebe, podijelila je s nama naša tamnoputa ljepotica i supermama Ana Marija Milković. 


„Dragi moji, dobit ćete blizance!“, muž sjeda, a ja srećom već ležim. Nisam tada bila načisto da ću roditi jedno, a kamoli dvoje. Ovo sve mijenja, svi dotadašnji planovi padaju u vodu. Iz studentskog i mladenačkog života kod roditelja treba prijeći u samostalan svijet odraslih i osigurati sve za DVIJE bebe. Danas gledajući, nismo paničarili. Ova vijest nam je samo dala jak vjetar u leđa.

Preselili smo se u naš stan, vjenčali i ja sam diplomirala. Sve trudna, s ogromnim trbuhom. Iako sam bila aktivna, dobila sam 35kg. Imala sam vode i u obrazima. Haha. U 35. tjednu trudnoće me doktor ostavio u bolnici zbog visokog tlaka. Što da vam kažem – ujutro sam rodila. U noći mi je puknuo vodenjak i malac je već nogom krenuo van. Bio je hitan carski, dečki su završili u inkubatorima, a ja na intenzivnoj. O emocijama, podivljalim hormonima, nadolazećem mlijeku, depresiji i stresu mogla bih pisati danima. No, onaj trenutak kad sam nakon dva dana vidjela i samo smjela pomaziti svoja dva mala čeda od 2000g i 43cm je jedini bitan – ljubav na prvi pogled i to dvostruka, sreća i to dvostruka, POSTALA SAM MAJKA i to dvostruka.

Došli smo doma. U početku su mi pomagale mama i sveki. Do groba sam im zahvalna, jer svako dizanje mi je bilo bolno, a onda smo ostali sami i dan danas smo sami. Najčešće pitanje koje čujem je  „kako je to kada su dvojica?“, uvijek kažem dobro, jer ne znam kako je to kada imaš jedno. Nije lako, ali nije ni majkama s jednim djetetom lako. Odjednom shvatiš da ti noge imaju više funkcija. Osim hodanja, drže bočice, ljuljuškaju bebu, dodaju stvari i još mnogo toga. No, šalu na stranu, ako želiš imati imalo vremena za sebe ili bilo što drugo, moraš uvesti režim. Jako je bitno da su njih dvojica usklađeni i da onda svaki dan u isto vrijeme jedu, spavaju, igraju se, kupaju i idu spavati. Prva tri mjeseca mijenjala sam SAMO 18 pelena dnevno. Neke stvari radiš mehanički, a na nekima si daš oduška i uživaš sa svojim klincima.

Ana Marija Milković @annamarie3001