SRCE = LJUBAV

Srce je najrasprostranjeniji simbol na svijetu. Svi ga razumijemo i svi ga tražimo. Tražimo kamenčiće u obliku srca po plaži, slikamo srcolike oblake, pečemo srcolačiće i općenito smo opsjednuti srcima, jer srca su ljubav.

Jedan od prvih poklona koji ćete dobiti od svoga djeteta biti će vjerojatno srce. Kao višestruka mama ponosni sam vlasnik grbavog srca nacrtanog i toliko velikog da je na bojanje potrošen cijeli jedan flomaster. Vlasnik sam također srca od papir machea, srca od stiropora na štapiću za ražnjiće, listića u obliku srca iz pješčanika, fotografije na kojoj je jagoda u obliku srca koju smo podijelili i pojeli svi zajedno i još jednog velikog srca punog srdašaca otisnutih jagodicom prstića.

Kako se bliži Valentinovo srca praktički trče za nama. Svaki izlog, sve novine, blogovi, instagram puni su srca ili savjeta kako nečije srce osvojiti. Supermama Martina već je s vama podijelila kako po njenom izgleda Valentinovo za moderne klince, jer Valentinovo je “dan kad je dopušteno pretjerivanje sa srčekima, rozom i crvenom bojom”. Ja nisam fan jednokratne upotrebe, ali za razliku od majica s Halloween bundevom ili Djedom Božićnjakom srca se ako se malo potrudimo, mogu ukomponirati u svako domaćinstvo i za svaki dan.

 

SRCA ZA GURMANE

Littlemisspuu je našim čitateljima već poznata, a među njenim personaliziranim poklonima možete naći i ove simpatične mini daske, za doručke u krevetu. Na dašćicama se uz jutarnju kavicu i kroasane obavezno moraju naći i kolačići u obliku srca napravljeni pomoću keramičkog pečata za kekse Maria Barišina i Andree Novak Barišin (Lumenshop).

ZA ŠAŠAVE UMJETNIKE

Boya bojice poznate su po svom posebnom, ergnomskom obliku. Osim što njima možete crtati srca, ove su godine povodom Valentinova izbacili posebnu Limited Edition kolekciju Boya ogrlica s porukom Nacrtajte ljubav.

 

ZA GLEDANJE

Lagom žičani grafitti za sobice.

ZA MINIMALISTE

3D puzzla od ručno lijevanog betona – Logideez.

Uz sve gore navedeno, najvažnije je da kreirate uspomene. Čokolada će se pojesti, ruže će uvenuti, zato napravite foto pozadinu s Juma naljepnicama ili rezuckajte i lijepite sami (kao ja prije par godina) i organizirajte fotosešn za pamćenje.

I ne zaboravite: Ljubav je za svaki dan!


Petra je eko osviještena supermamatri dečkića, koja iz svoje komocije ne koristi platnene pelene. Zagrepčanka sa stalnom adresom u Budimpešti već toliko dugo da je nepristojno i pitati. Razmišlja u hashtagovima, živcira klince s neprekidnim fotkanjem i što od godina, što od tegljenja gore spomenutih ili njihovih rekvizita neprekidno joj trnu ruke. Uz tri hahara Petra pokušava održavati na životu Nokoncept blog, vodi Nokoncept store i predstavnica je hrvatskog brenda Boya u Mađarskoj.