KAD TE TRUDNOĆA O(NE)SVIJESTI

Život nas ponekad iznenadi i ne čeka onaj savršeni trenutak pa tako sve što smo planirali i očekivali krene u nekom sasvim drugom smjeru. Naša čitateljica Iva, #supermama dvomjesečne djevojčice,  odlučila je s nama podijeliti priču o svojoj neplaniranoj trudnoći koja ju je, kako sama kaže, “o(ne)svijestila”.

Sve mi smo ptice selice. Imamo planove, ideje, snove i želje. Moja odluka života bila je početi misliti na sebe i proputovati svijet. Karta bookirana, pravac Kuba! I 01.01. ja u avionu, wow, Kuba, pijesak, plaža i mohita koliko ti srce poželi. Totalno ponosna na sebe jer sam odlučila uzeti život u svoje ruke.
Vraćam se doma i već tražim sljedeću destinaciju. Svu pažnju mi uzima Tajland. Al’ čekaj, maštajući,  zaboravih koji je datum,  f**k menga kasni. I tako na prvi dan proljeća saznajemo da ćemo postati roditelji! OMG!!! Roditelji?!? Što znači biti roditelj?! Ne možemo više vratiti bebu?! Tisuće strahova, hoćemo li znati, moći, htjeti biti najbolji roditelji za to krhko stvorenje koje je odabralo baš nas za svoje roditelje. I da, biti ću iskrena, proplakala sam suza koliko je bilo pijeska na onoj predivnoj plaži netom prije.
Kako je trbuh postajao veći, tako je šok bio sve manji i manji. Devet mjeseci proletjelo je kao da ih je vjetar odnio, porod je pokucao na vrata. Ured, štikle, haljinice preko noći su postali zamijenjeni hranjenjem sto puta dnevno, plačem, pelenama i svime što ide u kompletu. Zaista, istina je da bebu zavoliš kada ju primiš u ruke, postane ti centar svijeta… Ma sve! Ali isto tako licemjerno je kada slušamo od “savršenih”mama kako ne smiješ biti šokiran, kako sa svim ljudima koji ne mogu dobiti bebu ti kukaš i ne možeš doći k sebi jer ti se život mijenja, kako možeš željeti karijeru, svijet na dlanu…
E pa drage SUPER MAME, da, imate pravo biti šokirane, tužne, ljute, zabrinute! Imate pravo tih 9 mjeseci iskoristiti za prilagodbu, žaliti što ćete štikle zamijeniti papučama, haljinice pidžamom, putovanje svijetom svojim domom. Jer na koncu shvatiš da imaš cijeli svoj svijet u svojim rukama! I da beba nije prepreka za ništa, već je hrabrost i motivacija da budemo bolje, jače i ispunjene. Bebe ne trebaju savršenu mamu, trebaju sretnu mamu! “