IĆI MIĆI LUTKICE

Iza imena Ići Mići krije se supermama Olivera Toić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, trenutno nastanjena u Puli. Oliverine lutkice izmamit će osmijeh na lice svake djevojčice, a možda i mame požele jednu lutkicu za sebe. 

Izradom igračkica za djecu Olivera se počela baviti 2010, u vrijeme dok je iščekivala rađanje svojih blizanaca koji su još uvijek njezina velika inspiracija i koji i dan danas spavaju s lutkama i jastučićima koje im je mama sama sašila.

Stranica Ići Mići, s kojom je htjela povezati asocijacije na svijet mališana te istarski dijalekt, postoji od 2011 godine i uz povremene prekide u radu, prerasla je iz privremenog hobija u stalno zaposlenje. Uz lutkice, Ići Mići kolekciju obogaćuju i dekor jastučići za dječje sobe, te ukrasna slova za zid dječje sobice/vrata za dečke i cure.

“Iako je izrada lutkica vremenski i tehnički jako zahtjevna, njihova raznolikost i nemogućnost ponavljanja čini ih mojim najdražim predmetom rada i sferom u kojoj se stalno pokušavam usavršiti i u kojoj konstantno isprobavam nove materijale i tehnike. Sa svakim kupcem nastojim napraviti nešto novo i baš po njegovom ukusu a to mi omogućava veliki izbor tkanina koji u svakom trenutku imam na raspolaganju i koje se često mijenjaju, tako da su svi predmeti koje radim rađeni u malim serijama i/ili unikatni.”

Razgovarajući s Oliverom, još jednom smo potvrdile koliko je lijepo kada se osoba može baviti poslom koji čini njezinu bit, koja obogaćuje duh i samo je to način kako uspjeti kao mali poduzetnik – raditi sa srcem i ono što volite. A da su djeca izvor inspiracije, Ići Mići je još jedan u nizu dokaza.