SUPERMOĆI

Svaka žena kada rodi dobije set supermoći pomoću kojih spašava svijet, odnosno odgaja dijete (dođe na isto ako malo bolje razmislim…) Taj set se godinama povećava, a ja ću vam otkriti samo neke moći koje tu pripadaju. (Batman, sakrij se, stiž Supermame.)

⁃Izvanredan sluh pomoću kojeg čuje svaki sitni zvuk koji proizvede dijete. Također se pojave i nevidljive oči na leđima.
⁃Supermoć spavanja u nemogućim pozama na rubu kreveta bez pomicanja kako slučajno ne bi probudila usnulo dijete.
⁃Kuhanje ručka, kave, čaja (bilo čega) – jednom rukom. Sve u isto vrijeme.
⁃Odlazak u toalet s malom bebom u rukama. No o tome bolje nećemo.
⁃Prepoznavanje i razlikovanje vrsti plača bolje od razlikovanja č i ć.
⁃Nevjerojatna moć zaborava.
⁃Pretvaranje istog jela u skroz drugo dodavanjem samo jedne različite namirnice. I tako danima.
⁃Funkcioniranje s malom dozom sna. (S velikom dozom kave.)
⁃Spuštanje djeteta u krevet izrazito polako i nevjerojatno nečujno. Izlaženje iz sobe u kojoj dijete spava jednako polako i nečujno.
⁃Supermoć MULTI multitaskanja.
⁃Supermoć uživanja u hladnoj kavi.
⁃Supermoć nečujnog plakanja u kupaonici. Supermoć promjene raspoloženja u minuti.
⁃Supermoć ponavljanja jedne te iste blesave radnje koja nasmijava dijete samo kako bi stalno slušala taj prekrasni smijeh.
⁃Supermoć bezuvjetne ljubavi.
⁃Supermoć prepoznavanja sitnih stvari koje usrećuju. Uživanja u malim znakovima pažnje.

Još jedino nije otkrila moć kojom će spremiti onaj prekrasni miris bebe zauvijek u malu bočicu.


Po profesiji akademska glumica, završila je magisterij glume i lutkarstva u Osijeku i trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu, majka je četveromjesečne Korane. Uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Piše u pauzama od dojenja, kad ju Korana razbudi (a ona zaspi), a ideje joj većinom padaju kad ju uspavljuje. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje” ponovno je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, uprizoruje se u kazalištu u Sisku. Riječ je o predstavi za mlade u kojoj se susreću dva svijeta – djevojka koja voli čitati knjige i ne posjeduje mobitel i dečko koji prati najnovije trendove i pravi je majstor za elektroniku.