LINGU LINGU

Razgovarale smo sa Petrom Sesljagom, supermamom dječaka Franka, poliglotom i ljubiteljicom drugih kultura i putovanja, superpoduzetnicom koja stoji iza imena Lingu Lingu. 

“Jezični studio Lingu Lingu otvorio je svoja vrata 2013. nakon vaganja i vaganja i skupljanja hrabrosti. Oduvijek sam znala da želim raditi nešto što i mene i druge čini sretnima, a vrlo brzo se pokazalo da će strani jezici ovdje imati veliku ulogu jer ih obožavam učiti (govorim ih 5), istraživati druge kulture, putovati.”

Još tijekom studija francuskog i povijesti umjetnosti Petra je podučavala djecu, a nakon studija je poečala i prevoditi, između ostalog i u Europskom parlamentu u Luksemburgu, i tada su se kockice polako počele slagati i ideja o otvaranju jezičnog studija je bila sve jasnija.

“U Lingu Lingu danas nudim poduku francuskog i engleskog jezika za djecu i odrasle, te usluge sudskog tumača za iste jezike. I malim i velikim polaznicima želim prenijeti znanje na način da jezik doista zavole, da ga sami istražuju i da im ostane ono što im nitko ne može oduzeti: pravo znanje, a malenima i lijepa uspomena. Dokaz da sam na pravom putu jest to, što je većina mojih polaznika koji su mi ukazali povjerenje u prvim danima, još uvijek sa mnom.”

Lingu Lingu je do nedavno bio Petrina glavna preokupacija, često i mjesto druženja, odmora, smišljanja novih ideja. Stvari su se promijenile početkom srpnja 2016. kad je na svijet došao mali Frank, a Petra je postala supermama poduzetnica.

“Vrlo brzo nakon poroda počela sam pomalo raditi dok Frank spava. Pomoć supruga, bake i djeda i mojih suradnika tu je bila neophodna, a i danas je tako. Organizacija je u mojem životu ključna riječ jer želim i dalje razvijati Lingu Lingu i biti mama koja provodi kvalitetno vrijeme sa svojim djetetom i uči ga pravim vrijednostima. S obzirom na to da sam zapravo „svježa“ mama, još ne znam kako će sve izgledati kad beba malo poraste, no znam da ga želim apsolutno uključiti u svoj posao i tako mu pokazati ono što se danas, nažalost, rijetko viđa, a to je rad s ljubavlju. Želja mi je da se broj polaznika, klijenata, a i suradnika u Lingu Lingu poveća, no svakako nastavljam raditi na isti način, uz ugodnu, gotovo obiteljsku atmosferu.”
Trenutno Petra jedva čeka proljeće kada sa svojom malom obitelji planira prvo putovanje. “To će biti još jedna prilika da Franka uvedemo u naš način života, a i prilika za inspiraciju, kako životnu, tako i poslovnu.”

Već vidimo kako ćemo ubrzo ponovo pisati o Petri gdje će sigurno dijeliti s nama novosti iz svojeg Lingu Lingu studia, a i savjete kako putovati s djecom.