DAN SUPEROČEVA

Jutro je započelo uobičajeno umorno. L se probudio u 6 30, prepun energije, spreman na osvajanje svijeta. Nakon 10 minuta skakanja po našim glavama, moja vedrija polovica (čitaj: supermuž) je napokon popustio i krenuo kuhati kavu. Preskočit ću čitav dio oko natjeravanja po stanu kako bi L pojeo doručak, spremanja posuđa i ostalih veselih stvari koje nas svaki dan očekuju, hladne kave koja još uvijek čeka na red i prebacit se odmah na telefonski razgovor sa šogoricom. Inače, smatram se (super)mamom koja baš na sve misli. I tako otkrijem tijekom razgovora da je danas 19.3. Što to točno znači? Danas je Dan Očeva. (!!!) Taj jedini dan kada se njima treba dati malo više pažnje, i kada reflektori sa nas Supermama trebaju obasjati malo i njih – očeve. Skoro sam zaboravila. Skoro! Ovim putem zahvaljujem svojoj šogorici što mi je napomenula kako djeca u vrtiću imaju priredbu povodom ovog dana (op.a. da ne kažem Blagdana). Kako nisam bila sigurna je li to zaista točno, krenula sam “guglati” i evo što kaže –  “Očev dan – dan je u čast oca i slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Slavi se najčešće treće nedjelje u lipnju u 52 zemlje svijeta. Nadopunjuje Majčin dan. U različitim zemljama svijeta obilježava se drugog datuma. Prvi Očev dan održan je 19.6.1910. u SAD. U mjesecu ožujku, koji je na poseban način posvećen sv.Josipu, negdje oko blagdana toga svetca, slavi se i Očev dan. U Hrvatskoj, Italiji i Ligtenštajnu slavi se 19. ožujka.”

Danas je blagdan sv.Josipa, ujedno i Očev dan. Stoga mi, Supermame, Superžene, Superpoduzetnice, Superdomaćice želimo svim superočevima u Hrvatskoj, Italiji i Lihtenštajnu sretan Dan Očeva (ostalim očevima ćemo poželjeti 19.6.). I povodom toga predstavljamo simpatičan #dontforgetdads koji nas je nasmijao do suza i otkrio jedan sasvim novi svijet.

@arianna_danielson

@vonsvajhla

@mothering4myhome

@emilyalexandra


SONJA

Supermama živahnog dječaka, Zagrepčanka dalmatinskih korijena, blogerica na www.littlemisstwiggy.com, ganja diplomu na Pravnom fakultetu, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, gurman koji voli kuhati, obožavateljica kave, bez slobodnog vremena.  Ovdje će dijelit s vama svoje avanture iz majčinskog života i savjete što obući izuzev pidžame i tajica.