PJENA ZA SVA VREMENA

Kad sam prije 8 godina po prvi puta postala mama nije bilo programa za bebe u gradu na kojem nas nije bilo. Plivanje za bebe, Helen Doron engleski s 9 mjeseci, tečaj znakovnog jezika. Na jednoj od takvih nadobudnih, preskupih “radionica” za mame strankinje zaljubila sam se u, ni manje ni više, nego sapunicu za balončiće ‘ Bubble Ooodles. To se čudo nabavljalo iz Amerike, došla je uz to i puhalica koja je odjednom stvarala stotine balončića, koji su znamo, izvrsni za vježbanje vida i inih drugih stvari koje su već bebicama potrebne da bi narasli u pametne i sposobne ljude. Najbolje potrošenih 12 dolara u životu, ako mene pitate.

Sad ih imam tri. Sina mislim, ne setova za balončiće. Tko je tada mogao znati, da će puhanje balončića od sapunice i 8 godina kasnije biti nevjerojatno zabavno. Evo, danas sam shvatila da postoji aktivnost koja nas sve drži na okupu, bez obzira na dob. Dok maleni od 8 mjeseci zbunjeno prati leteće mjehuriće sreće koje puše petogodišnjak tom čudotvornom puhalicom, osmogodišnjak zbog kojeg je sve počelo izvodi trikove s probijanjem balona nožem bez da spomenuti pukne, a ja brišem pod.

Dugo ja već nisam mama koja sapunicu za balončiće naručuje iz Amerike. Ovo zvuči pomalo smiješno, ali to je stvarno najbolja pjena svih vremena. Balona kad puhnete stvarno izlazi na stotine, i onda počnu padati, padati, padati…Padaju klincima na kosu i tamo stoje okrugli i savršeni. Padaju na pod, znala sam ih tri dana kasnije nalaziti iza kauča. Kažem vam, čudo. Isprobala sam razne nakon toga, ništa nije valjalo. Sad pjenu radimo sami, tajna je u glicerinu.

čaša vode (najbolje ispada s destiliranom)

1/4 čaše deterdženta za suđe (što običnijeg)

1/4 čaše glicerina

Sve promiješati da se što manje pjeni i ostaviti u zatvorenoj posudici 24 sata. Kod nas se ovo pravilo o stajanju često krši, jer nismo dovoljno organizirani da znamo da će baš sutra to biti jedini prihvatljivi način zabave.

A ako netko i pored ovog super recepta želi isprobati čudo iz Amerike, trenutno je na 50% popusta.


Petra je eko osviještena supermama TRI dečkića, koja iz svoje komocije ne koristi platnene pelene. Zagrepčanka sa stalnom adresom u Budimpešti već toliko dugo da je nepristojno i pitati. Razmišlja u hashtagovima, živcira klince s neprekidnim fotkanjem i što od godina, što od tegljenja gore spomenutih ili njihovih rekvizita neprekidno joj trnu ruke.

Uz tri hahara Petra pokušava održavati na životu Nokoncept blog, vodi Nokoncept store i predstavnica je hrvatskog brenda Boya u Mađarskoj.