Može li subotnje jutro početi bolje od mirisa pečenog kuglofa, sunca koje tjera umor s lica i kave? Opet smo se zaljubile u recept i fotografiju naše omiljene supermame. Ines je bila voljna podijeliti svoje kulinarsko umijeće s nama. Što vam sve treba za savršen početak dana… više Inesinih recepata i inspirativnih fotografija možete pronaći na njezinom Ig profilu @piabusman
sastojci:
4 jaja
1 vanilija burbon
3 naranče(korica i sok),ako nemate domaće onda izostavite koricu
1 čvrsti jogurt
170 g šećera
200 g brašna (ja sam koristila rižino,no Vi možete i obično
prstohvat soli,
1 prašak za pecivo
1/4 kardamoma u prahu
pola šalice od jogurta maslinovog ulja, ako niste ljubitelj može i obično.
postupak
Pećnicu zagrijte na 180°.
Kalup za kuglof namastite maslacem.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, vaniliju i sol.
Miksajte jaja sa šećerom kojem ste dodali koricu naranče i kardamom.
Dodajte sok naranče i jogurt i miksajte.
Na laganoj brzini umiksajte suhe sastojke i na kraju spatulom umiješajte ulje.
Smjesu izlijte u kalup i pecite 50ak minuta, provjerite čačkalicom.
Ja sam radila i preljev od slatkog vrhnja i abc sira. No, Vi možete neki umak po svom guštu i želji..Recept je sa bloga M’s Bakery koja koristi mandarine u svom receptu kojih trenutno nema pa sam ga ja prilagodila po svome.